avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fond mediu - ambalaje
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fond mediu - ambalaje

Buna dimineata
Legat de fondul de mediu pentru ambalaje si de definitia in care se stabileste ca ambalajele sunt introduse pe piata in momentul importului. Poate fi folosit argumentul ca din 2007, pentru achizitiile intracomunitare nu se mai poate vorbi de import?
Daca se importa ambalaje, produse ambalate in luna iunie, de exemplu, dar nu se intampla nimic cu ele in luna respectiva (fara miscare), fac declaratia pt. luna iunie, si, automat am de plata, nu? Pentru ca nu indeplinesc obiective de valorificare, reciclare. E corect rationamentul pana aici? La final de an se regularizeaza ceva?

Daca in luna septembrie, de exemplu declaratia e pe zero pentru ca am indeplinit obiectivele, mai trebuie depusa declaratia? Imi puteti indica si baza legala?
Ar mai fi problema deseurilor de ambalaje periculoase. Potrivit legii se elimina in conditii speciale. Tot potrivit legii suntem obligati sa valorificam/incineram in instalatii de incinerare cu recuperare de energie si respectiv sa reciclam. E farte clar ca aici nu se poate indeplini conditia, fiind vorba de periculoase. Nu mi se pare corect pentru ca: platim o data ca sa le eliminam conform legii si pentru ca ele nu se pot recicla. Ca atare platimsi taxa la fondul de mediu. E corect?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters54221 , utilizator 08:59, 7 Decembrie 2009
Baza legala:
-ougr 196/2005 privind fondul de mediu
-metodologia de calcul din 6 iunie 2006 al contributiilor si taxelor datorate fondului pentru mediu aprobata prin OMMGA 578/2006
Lamuriri suplimentare poti obtine de la APM sau GNM, dinsii au specialisti si oricum ei vin in control si te intreaba se aceste obligatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia lunara la fondul de mediu Cristina Mistoaca Cristina Mistoaca Buna ziua! Lucrez la o firma unde domeniul de activitatea este FABRICAREA DE UTILAJE PENTRU METALURGIE. Am centralizat cantitativ, toate ambalajele din ... (vezi toată discuția)
Contributii datorate catre fondul pentru mediu potrivit oug nr.196/ 2005 tamarka tamarka Stimati colegi, va rog sa ma ajutati cu privire la urmatoarea problema: in prezent firma in care lucrez este verificata de fondul de mediu privind ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu dmmihaela2013 dmmihaela2013 buna! vreau sa ma apuc de o afacere care consta comert cu marfa de import ambajata. am inteles ca trebuie sa platesc taxa de mediu: d) o contribuţie de 2 ... (vezi toată discuția)