avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alte venituri in afara de salariu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alte venituri in afara de salariu

Buna ziua,

Ulterior am aflat ca fostul meu sot pe langa salariu mai are si alte venituri.Nu stiu daca sunt declarate sau nu.Cum pot proceda sa aflu care sunt acestea si daca sunt declarate?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: argy , utilizator 14:33, 7 Decembrie 2009
Daca probarea veniturilor va este necesara pentru stabilirea unei pensii de intretinere, nu puteti invoca decat veniturile declarate si astfel puteti cere instantei sa solicite dovada acestora de la fisc sau de la sursa acestor venituri.
Gabi Mocanu a scris:

Daca probarea veniturilor va este necesara pentru stabilirea unei pensii de intretinere, nu puteti invoca decat veniturile declarate si astfel puteti cere instantei sa solicite dovada acestora de la fisc sau de la sursa acestor venituri.

Da, despre asta este vorba.Veniturile salariale le stiu si deja au fost luate in calcul, dar ulterior am aflat ca mai are si alte venituri dintr-o alta activitate.Cum am mentionat si mai sus, nu stiu daca acea activitate este declarata la fisc.Eu pot cere instantei sa solicite dovada de la fisc,dar daca sursa respectiva nu este declarata la fisc, nu ar fii normal sa aflu inainte de a intenta actiune de marire a pensiei de intretinere? Si daca activitatea nu este declarata la fisc, cum pot sa il oblig sa o declare, pentru a putea copilul beneficia de acea suma care i-ar reveni(am inteles ca sumele castigate din activitatea respectiva nu sunt mici)?
Incercati sa aflati daca acea activitate este inregistrata la fisc. Daca deschideti actiune de marire a pensiei de intretinere si actiunea se dovedeste nefondata (nefiind activitatea declarata legal, nu puteti obtine dovada veniturilor suplimentare), va trebui sa suportati cheltuielile de judecata. Daca aveti informatii certe ca acea activitate nu este declarata la fisc, puteti face o sesizare in acest sens si in urma unui control (daca se poate efectua) vedeti ce se intampla. Sau puteti avea o dicutie amiabila cu fostul sot in care sa-i solicitati ca o parte din veniturile obtinute din acea activitate sa o acorde copilului pentru intretinere (benevol). Puteti si sa-i sugerati ca in caz contrar o sa sesizati organele fiscale.
~ Conținut șters la cerere ~
Gabi Mocanu a scris:

Incercati sa aflati daca acea activitate este inregistrata la fisc. Daca deschideti actiune de marire a pensiei de intretinere si actiunea se dovedeste nefondata (nefiind activitatea declarata legal, nu puteti obtine dovada veniturilor suplimentare), va trebui sa suportati cheltuielile de judecata. Daca aveti informatii certe ca acea activitate nu este declarata la fisc, puteti face o sesizare in acest sens si in urma unui control (daca se poate efectua) vedeti ce se intampla. Sau puteti avea o dicutie amiabila cu fostul sot in care sa-i solicitati ca o parte din veniturile obtinute din acea activitate sa o acorde copilului pentru intretinere (benevol). Puteti si sa-i sugerati ca in caz contrar o sa sesizati organele fiscale.

Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare pensie alimentara maria mare maria mare de 5 ani fostul sot se eschiveaza de la o plata a pensiei alimentare conforme cu venitul lui pe motiv ca nu are venit (dovedit doar prin o declaratie ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea tatalui la proces(pensie alimentara) delia_cj delia_cj Buna ziua, Am intentat proces fostului sot pentru neplata pensiei alimentare,cat si recalcularea ei.Daca paratul nu se prezinta la proces,ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Marirea pensiei de intretinere erdei alexandru erdei alexandru In urma divortului am castigat dreptul de a creste si educa copii, fosta sotie fiind obligata la plata pensiei de intretinere.Avand in vedere ca de cativa ani ... (vezi toată discuția)