avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua sunt insarcinata in 3 luni lucrez din data de 27 august 2018daca imi dau demisia mai beneficiez de indemnizatia de creștere copil??
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2020
Nicoleta Temei, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Temei , utilizator 04:43, 10 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Aveti cele 12 luni eligibile pentru CCC?

Nicoleta Temei a scris:

Buna ziua sunt insarcinata in 3 luni lucrez din data de 27 august 2018daca imi dau demisia mai beneficiez de indemnizatia de creștere copil??

Da pt ca in acest timp am fost angajata cu contract si in afara de asta eu lucrez din 2016 dar in 2018 am schimbat locul de munca nu am intrerupt activitatea.
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2020
Nicoleta Temei, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz, beneficiati de indemnizatia pentru CCC.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Risc maternal!! Crina10111987 Crina10111987 Buna ziua!!am o întrebare!!eu in August fac 3 ani la locul de munca!!lucrez ca vânzătoare!stau doar in picioare și ridic baxuri de apa,sucuri,etc!!sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! lucrez ca și îngrijitoare bătrâni austria de ... MDaniel@ MDaniel@ Bună ziua! Lucrez ca și îngrijitoare bătrâni Austria de 8 ani. 5 săptămâni Austria apoi 5 săptămâni liber acasa . Întrebarea mea este: plănuiesc ... (vezi toată discuția)
Indemnizația de ccc MariF1 MariF1 Bună ziua! Am 2 întrebări legate de indemnizația pentru creșterea copilului: știu că recent s-a schimbat această lege și acum, pentru a putea ... (vezi toată discuția)