avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa judiciara de timbru_ anul 2019/2020
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa judiciara de timbru_ anul 2019/2020


Bună seara,

Am rugămintea de a mă ajuta cu un răspuns DE ACTUALITATE la următoarea întrebare:

1. Dovada achitării taxei judiciare de timbru (adică chitanța) conform art 16, lit. a OUG 80/2013 se transmite instanței ÎN COPIE (conform cu originalul) sau ÎN ORIGINAL?

2. Art. 200 alin 2 din NCPC nu menționează forma ,,transmiterii,, (în copie sau în original). Nici în ,, Comunicarea Adresă,, emisă nu se menționează forma ,,transmiterii,, dovezii. (pentru Secția a II-a Civilă, Contencios Administrativ)

Întrebarea este: Ce articol de lege spune că DOVADA PLĂȚII trebuie depusă ÎN ORIGINAL (dacă, desigur, acesta este răspunsul la prima întrebare!) ?

Aștept cu interes o părere avizată. Vă mulțumesc.

Cel mai recent răspuns: Anne Maria , utilizator 21:39, 9 Ianuarie 2020
Chitanta privind taxa de timbru se depune intotdeauna in original pentru a fi anulata de judecator spre a nu se mai folosi in alt dosar dar si pentru a se putea recupera cheltuielile de judecata in caz de admiterea actiunii.
Bună seara d-na Av. Cazacu Ioana,

Vă mulțumesc foarte mult pentru promptitudinea răspunsului.

În cazul în care, din motive de necunoaștere a acestui ,,regulament intern ....probabil,, privind transmiterea DOVEZII ÎN ORIGINAL,
s-a depus dovada în ,,copie certificată,, (conform cu originalul + semnătură, potrivit art 292 lit 1 NCPC) se mai poate adăuga la dosar originalul sau se aplică lit 2 a art 292?

(!!!pentru acțiune în contencios administrativ având ca obiect anulare act administrativ)

Notă: Bănuiesc că dacă pe chitanță scrie clar numărul dosarului (+ numele/prenumele apelantului) pentru care s-a achitat taxa, aceasta nu mai poate fi utilizată în cazul altor dosare.......nu-i așa?

Cu stimă!
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2020
Anne Maria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru - contencios administrativ RoSo RoSo Bună ziua, Am depus, la Tribunal, o cerere de chemare în judecată a unei instituții mai demult. Procesul se găsește în faza în care am depus ... (vezi toată discuția)
Repunerea pe rol dupa dezinvestire; reexaminarea catinf catinf Buna ziua, Am depus o actiune de contestatie la executare prin care am cerut anularea incuviintarii executarii silite si desfiintarea dosarului. Am primit o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, maine voi depune o cerere de chemare in judecata in ... shomescu shomescu Buna ziua, Maine voi depune o cerere de chemare in judecata in contencios administrativ a unei primarii cu 3 capete: 1 - anulare certificat de urbanism ... (vezi toată discuția)