avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata Semestru Prima Facultate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata Semestru Prima Facultate

Buna ziua,
In 2015 am facut una dintre cele mai mari greseli din viata mea si am dat la o facultate care nu ma interesa deloc ca sa ii fac fericiti pe parinti - este vorba de Politehnica. Am intrat la buget atunci. La nici 3 luni (pe 15 Decembrie 2015) m-a retras oficial de la aceasta facultate, mi-am luat toate documentele si am incheiat contractul pe care il semnasem pentru acel an de studii cu facultatea. Am toate documentele necesare care atesta asta. Nu am mai fost inscris la nicio alta facultate de atunci.

Acum, in 2020, doresc sa dau la o alta facultate (UNATC) unde taxa este de 5 ori mai mare ca la Politehnica. Prin urmare, doresc sa platesc acel an in care, teoretic, am ocupat un loc la buget in 2015 la Politehnica (n-am fost nici macar 1 semestru intreg - m-am lasat inainte de primele examene).
Am mers la secretariatul de la Politehnica ieri pentru a afla mai multe informatii despre cum as putea sa fac asta, dar mi s-a spus acolo ca nu este posibil sa fac o plata retroactiv pentru acel an si ca singura solutie este sa platesc 1 an la UNATC. Am insistat putin pe treaba asta, si secretara mi-a spus sa citesc regulamentul facultatii.
N-am gasit nimic pe site-ul facultatii in regulament despre asta, dar in schimb am gasit legea asta pentru un caz similar din acest forum

Legea 1/2011
art.142
....
(6) O persoană poate beneficia de finanțare de la buget pentru un singur program de licență, pentru un singur program de master și pentru un singur program de doctorat.

(6^1) Persoana care a beneficiat gratuit de școlarizare în cadrul unui program de studii universitare finanțate de la bugetul de stat are, în condițiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiași ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituția de învățământ superior de stat organizează programul și în acest mod;
b) în regim gratuit, cu finanțare de la bugetul de stat, în condițiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de școlarizare de care a beneficiat anterior cu finanțare de la bugetul de stat, integral sau parțial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanțare integrală de la buget.

Ei bine, exact ce scrie la sfarsit doresc sa fac eu: sa platesc INTEGRAL contravaloarea serviciilor de scolarizare de care am beneficiat in acel an.

Care ar putea fi motivul pentru care Politehnica nu m-ar lasa sa fac acest lucru?
Este cumva vreo lege/regula speciala care ma impiedica sa platesc?
Este cumva din cauza perioadei lungi de timp care a trecut (5 ani)?

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2020
TraianAnghel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anca.popa , utilizator 15:20, 22 Aprilie 2024
ai mai reusit?ma intereseaza si pe mine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitarea contravalorii studiilor facute la buget StefanPopa1 StefanPopa1 Buna ziua ! Am si eu o intrebare legata de facultate si poate o sa ma puteti ajuta. Sunt in anul II si as vrea sa renunt la facultatea pe care o urmez acum ... (vezi toată discuția)
Retragere dosar facultate shadowW shadowW :(Buna. Am fost admisa la o facultate,la buget,am semnat contractul, dar nu mi-a placut si dupa 2 luni(adica la sfarsitul lui noiembrie mi-am retras dosarul) ... (vezi toată discuția)
Studii superioare ccrriissttiinnaa ccrriissttiinnaa Buna ziua,am o fata ce a terminat primul an de facultate pe arheologie,in cadrul facultatii de istorie din Universitatea Babes Bolyai cu o restanta,dar nu vrea ... (vezi toată discuția)