avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la bunuri

Am construit împreună cu soțul casa in care locuim.am început o până să apucăm să ne căsătorim cu câteva luni inainte.intrebarea mea este daca as avea dreptul la o parte din bunuri în caz de partaj după un eventual divorț,având în vedere că am termen nat o cu puțin timp înainte să ne căsătorim?
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2020
Designer floral, utilizator
Aveti un drept de creanta in masura in care puteti dovedi investitia. Terenul al cu e ?
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2020
gi-jane2, moderator
Stimata doamna,

Aveti un drept de creanta, ce pot fi cuantificat, in fata instantei de judecata.

In probatiune, puteti uza de orice mijloc de proba.(martori, inscrisuri, interogatorii, expertiza de specialitate).

Va puteti adresa instantei de judecata, in termen de 3 ani de cand inceteaza posesia efectiva.(posesia intrerupe termenul general de prescriptie, cel de 3 ani ).


Poate obtineti o declaratie notariala din partea sotului, prin care recunoaste aportul financiar al dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am investit o sumă dată de părinți într-o casă a soțului dinainte de căsătorie. pot recupera banii în caz de divorț? Luluuu Luluuu Parintii meu au vandut un apartament pt a renova o casa a sotului meu. Casa este pe numele lui dinainte de a ne casatorii. Vreau sa stiu daca investitia facuta ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot recupera banii care i am bagat intr o casa Oanabella Oanabella Buna ziua Acum 4 ani am cunoscut un barbat cu care m am casatorit dupa cateva luni,in Londra.in momentul cand l am cunoscut el a cumparat o casa la rosu in ... (vezi toată discuția)
Se face partaj, în caz de divorț, dacă doar unul dintre soți este pe contractul casei? Și cum se procedează când au un copil? Cris-tinaaa Cris-tinaaa Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat: in cazul unui divort, daca este trecut doar soțul pe contractul casei si data intocmirii contractului este ... (vezi toată discuția)