avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divorț
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divorț

Buna ziua v- a rog sa ma ajutați cu răspunsul la întrebare de unde pot obține certificatul de divorț . Menționez ca locuiesc in iasi dar divorțul s- a pronunțat la Judecătoria Botoșani locuința actuala a fostei soții. Multumesc
Hotararea de divort o puteti obtine de la Judecatoria Botosani, insa orice hotarare se comunica ambelor parti dupa redactare.
Am primit in posta o hotărâre prin care spune Ca un minor îmi este încredințat mie și unul el pot folosi acea hotărâre unde mi se cere actul de divorț
Daca hotararea este definitiva, atunci puteti solicita instantei legalizarea hotararii si sa o folositi unde aveti nevoie.
Pentru legalizare aveti nevoie de o cerere adresata presedintelui instantei, de o taxa de timbru de 5 lei si hotararea care v-a fost comunicata.
Hotararea este definitiva daca a expirat termenul de apel de 30 de zile de la comunicare si niciuna dintre parti nu a declarat apel.
Am înțeles multumesc pentru răspuns
Va sugerez sa obtineti 3 copii legalizate de pe hotararea civila, cu mentiunea "definitiva", pentru a le folosi, in cazul in care va sunt necesare.(sunt institutii care solicita copii legalizate ale hotarararilor, nu fotocopii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare divort anescumaria anescumaria Buna ziua, Imi puteti spune va rog cum trebuie sa procedez pentru ca hotararea de divort sa devina definitiva si irevocabila? as vrea sa ies cu fetita mea din ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec vara asta in vacanta prin europa cu fetita mea danutlucian13 danutlucian13 vreau in vara asta sa plec in vacanta prin europa cu fetita mea,eu sunt divortat legal de sotie iar fetita mi-a fost incredintata mie la divort de instanta cu ... (vezi toată discuția)
hotararea de divort gyana13 gyana13 buna seara, am o intrebare in legatura cu hotararea de divort, am divortat pe data de 19.oct, si as vrea sa stiu cu aporximatie cand o sa ajunga hotararea de ... (vezi toată discuția)