avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz la concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz la concediere

Firma la care lucrez se va inchide pe 5 februarie.Preavizul ni l-au dat incepand cu 7 ianuarie. Intrebarea mea este: au voie sa renunte la preaviz si sa inchida firma mai devreme?
Exista posibitatea sa nu ne plateasca toate drepturile financiare si sa nu ne dea actele necesare?
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2020
cristiba, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristiba , utilizator 14:03, 10 Ianuarie 2020
Normal nu au voie sa faca asta dar va pot plati tot preavizul si dvs. sa dati o declaratie ca renuntati la el.
Este posibila si situatia legata de acte si drepturile salariale dar va puteti adresa ITM-ului si instantei pentru recuperarea lor.
Multumesc pt raspuns. Ideea era sa nu ne poata obliga sa renuntam la preaviz cu vreun temei legal.
Din cate stiu... nu poate face, acest preaviz este conceput ca o masura de "ajutor/siguranta" pentru angajat, sa nu se "trezeasca a doua zi"ca nu mai are serviciu.
Asa se poate organiza...
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2020
Ionut.ion, utilizator
Preaviz pentru ce vi s-a acordat?
Firma intra in faliment si de aceea concediaza colectiv.

Alte discuții în legătură

Daca demisionez fara preaviz,mai beneficiez de plata concediului de odihna efectuat sau neefectuat? Stelutasteluta79 Stelutasteluta79 As dori sa stiu daca demisionez fara preaviz cu acordul angajatorului,mai beneficiez de calculul concediului de odihna efectuat ..si la cat timp imi pot ridica ... (vezi toată discuția)
Salariul in urma preavizului susneaflorina susneaflorina Sunt angajata la o firma si de luni mi se termina perioada de preaviz...angajatorul e obligat sa ma plateasca la zi, pe toate zilele lucrate, nu? (vezi toată discuția)
Termen lichidare Bilboreanu Bilboreanu Buna ziua Va rog sa mi spuneti cat dureaza obtinerea lichidarii de la locul de munca?Incepand cu data de 24 dec 2018 am incetat activitatea la locul de munca ... (vezi toată discuția)