avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz la concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz la concediere

Firma la care lucrez se va inchide pe 5 februarie.Preavizul ni l-au dat incepand cu 7 ianuarie. Intrebarea mea este: au voie sa renunte la preaviz si sa inchida firma mai devreme?
Exista posibitatea sa nu ne plateasca toate drepturile financiare si sa nu ne dea actele necesare?
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2020
cristiba, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristiba , utilizator 14:03, 10 Ianuarie 2020
În acest caz, nici angajatorul si nici salariatul nu pot renunța la preaviz.
Si la incheierea perioadei de preaviz ne vor da actele necesare si drepturile financiare cum trebuie?
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

Pentru acte puteti depune o solicitare scrisă la angajator pentru eliberare, potrivit art.7 alin.6 din HG nr.905/2017.
Am inteles. Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca demisionez fara preaviz,mai beneficiez de plata concediului de odihna efectuat sau neefectuat? Stelutasteluta79 Stelutasteluta79 As dori sa stiu daca demisionez fara preaviz cu acordul angajatorului,mai beneficiez de calculul concediului de odihna efectuat ..si la cat timp imi pot ridica ... (vezi toată discuția)
Salariul in urma preavizului susneaflorina susneaflorina Sunt angajata la o firma si de luni mi se termina perioada de preaviz...angajatorul e obligat sa ma plateasca la zi, pe toate zilele lucrate, nu? (vezi toată discuția)
Termen lichidare Bilboreanu Bilboreanu Buna ziua Va rog sa mi spuneti cat dureaza obtinerea lichidarii de la locul de munca?Incepand cu data de 24 dec 2018 am incetat activitatea la locul de munca ... (vezi toată discuția)