avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... acord cu parchetul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

acord cu parchetul

Buna ziua,in urma cu 2 ani am fost audiat ca suspect de frauda informatica.Pe 23 decembrie 2019 am fost chemat iar la biroul crima organizata si mi s-a adus la cunostinta ca ca voi fi trimis in judecata ca inculpat pentru frauda informatica in forma continuata fiind vorba de 4 plangeri in valoare de 550 EURO.Am fost chemat la parchet si procurorul de caz m-a intrebat daca sunt de acord cu incheierea unui acord prin care sa-mi recunosc vinovatia,sa retrimit sumele datorate si sa fiu de acord cu pedeapasa cu suspendare.Imi puteti spune si mie daca este bine sa inchei acest acord?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:53, 28 Ianuarie 2020
Dacă considerați că vinovăția dvs este temeinic probată, este de preferat să încheiați un asemenea acord de recunoaștere a vinovăției. Acordul va fi înaintat de către procuror judecătorului pentru a fi confirmat.
Va sugerez sa consultati un avocat, pentru a studia dosarul cauzei,probele administrate, pentru a verifica daca vinovotia se demonstreaza, in speta.

Acordul de recunoastere a invinuirii presupune recunoastere integrala a savarsirii faptei, anume un acord, in ceea ce priveste incadrarea juridica a faptei.

Suspendarea sub supraveghere presupune stabilirea unei pedepse, suspendate, fiind instituit,insa, un termen de supraveghere, intre 2 si 4 ani , ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Termenul de supraveghere poate fi negociat cu procurorul.

De asemenea, si obligatiile instituite in interiorul acestui termen pot fi supuse negocierii, pentru a fi incheiat acordul.

Acordul de recunoastere a invinuirii este supus verificarii, prin prisma legalitatii si temeiniciei, instantei de judecata.

Aceasta poate admite acordul, ori il poate respinge, caz in care procurorul continua urmarirea penala.

multumesc pt acest raspuns.Si hai sa va spun adevarul.Eu am fost folosit de o anumita persoana despre care nu am destule date,adresa,nume de familie,etc.In martie 2018 am declarat la crima organizata cum s-a intamplat si singurl nume pe care il stiam al acelei persoane.La momentul respectiv prejudiciul era de 20.000 Euro.Am ramas perprplex fiindca in viata mea nu am avut atitia bani,am o problema medicala grava si nu ma pot opera deoarece nu sunt asigurat si nu imi permit suma pe care o cere spitalul.In 23 Decembrie am fost chemat iar la crima organizata si mi s-a adus la cunostiinta ca am fost trimis in judaecata pt frauda informatica in forma continuata avand 4 plangeri impotriva mea valoare 550 EURO.Dar pot primi o clementa daca inchei acest acord cu procurorul,prin care sa imi recunosc vinovatia.sa platesc acei 550 Euro si sa fiu de acord cu pedeapsa cu suspendare.Aici pt mine e ceva neclar,de ce vor neaparat sa imi recunosc vinovatia
Așa se cheamă, acord de RECUNOAȘTERE A VINOVĂȚIEI. Dacă nu vă considerați vinovat nu încheiați acordul și se va continua cu urmărirea penală, care se va finaliza cu trimiterea dvs în juedecată sau cu clasarea cauzei.
buna ziua,am trimis acordul prin fax la parchet si procurorul mi-a zis ca in momentul cand ma prezint la parchet pt audiere sa am si dovada ca am platit pt cele 4 plangeri.Bun,am fost la banca ,am intrebat cat ma costa in total si cei de la banca pe langa suma.mi-au spus ca am nevoie de datele complete ale celor 4 bancare.Am vb iar cu procurorul si mi-a spus ca din conturilie in care mi-au intrat banii sa platesc. fiindca am infromatiilie din e-mail.Eu i-am spus ca nu am aceste informatii,deoarece asa cum am declarat,am scos bani pt altcineva,nu am eu e-mailuri cu aceste persoane.Mi-a spus ,i-a legatura cu anchetatorul de la crima.Am vb ,am spus ca am banii necesari si acesta mi-a zis ca nu are timp sa imi caute toate datele.E vb despre adresa exacta,numele bancii de la care au trimis cei 4 banii.Ca am tot in procesul verbal.Acum e problema.Cele 4 plangeri sunt pe 2 banci diferite si transferurile sunt din 2013 si 2014.Cei de la bancile respective mi-au spus ca la o pers nu se mai vede IBAN in date si la al 2 lea IBAN este gresit fara o cifra.Si inca un IBAN este nul,adica,probabil pers respectiva numai are acel cont.Deci,eu vreau sa platesc,dar,politia nu imi poate oferi informatiile necesare de plata.In concl.explicati-mi si mie ,daca eu vreau sa acopar prejudiciul si nimeni imi poate da informatii despre cum pot face asta,ce am de facut?

Alte discuții în legătură

Se poate face acord de recunoaștere cu procurorul Alexbz34@gmail.com Alexbz34@gmail.com Am fost depistat în trafic sub influența substantelor psihoactive la volan Am mers pe.recunoaștere mi-au venit analizele toxicologice 0.01 in urină si ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru numere provizorii false puse pe autovehicol imatriculat in uk marian 96 marian 96 Salutare am si eu o problema de 3 luni si jumate am fost prins circuland cu masina cu numere expirate de pe alta masina(false) dar numerele reale ale masini ... (vezi toată discuția)
Cand propune procurorul acord de recunoastere a vinovatiei? aidu aidu Procurorul a administrat toate probele. Acum este de asteptat sa imi propuna acord de recunoastere a vinovatiei? Care este practica in acest sens a ... (vezi toată discuția)