avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare casa cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare casa cu uzufruct

Sunt proprietarul unei case cu uzufruct,mama este uzufructierul, in varsta de 87 de ani am dori o solutie pentru ea.
Fie o casa de batrani unde avem acceptul ei,fie la noi in functie de timpul pe care trebuie sa il acordam.
Noi avem o alta proprietate la o distanta apreciabila de casa in discutie
In ce conditii putem vinde aceasta proprietate? avand in vedere ca in ambele cazuri avem nevoie de resurse financiare.
Un eventual transfer de uzufruct pe proprietatea libera de orice actiune juridica este posibila?
va mutumesc,
Cel mai recent răspuns: vh2 , utilizator 18:39, 10 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Pai instrainarea se poate face cu o semnatura a uzufractarului data la notar prin care renunta la drept!
Multumesc,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti 2 variante:
- fie da mama o declarație notariala de renunțare la dreptul de uzufruct viager, în baza căreia se radiaza de la Cartea Funciară, iar ulterior imobilul liber de sarcini îl vindeți doar dvs si soția.
- fie vindeți direct, împreună cu mama
Va multumesc, o seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa vand un apartament asupra caruia mama detine uzulfruct viager? LiaDDD LiaDDD Daca ma poate ajuta cineva va rog,spuneti-mi ce sanse am sa vand un ap.a carui valoare este aprox.110000 euro si asupra caruia mama detine uzulfruct viager?Am ... (vezi toată discuția)
Act vanz-cump. unde mama sa fie nud proprietar, iar eu sa fiu uzufructuar viager marian00 marian00 Mama doreste sa-mi cumpere un apartament, dar vrea sa se asigure ca nu cumva sa il vand fara acordul ei. Nelamurirea este daca poate sa cumpere apartamentul de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager decebaltraian decebaltraian Acum 10 ani am cumparat casa parintilor mei din Bucuresti. Contractul de vanzare-cumparare specifica uzufruct viager pentru parinti atata vreme cat ei sant in ... (vezi toată discuția)