Soțul meu este tutore legal pentru soacra si cumnata mea care suferă(ambele) de boli psihice cu punere sub interdicție.Eu ,ca nora si cumnata pot să închei contract de întreținere prin notariat?Menționez ca locuim la aceeași adresă si le îngrijesc de 10 ani iar în cartea funciară figurează soacra,cumnata si soțul meu ca urmare a succesiunii după decesul socrului. Multumesc anticipat pentru răbdare și răspuns.
Nu, nu puteti. Nu au discernament sa poata semna vreun contract.
In schimb, sotul dvs poate lua incuviintare de la instanta sa vanda sau sa semneze in locul lor contractele de intretinere.
Soțul meu este tutore prin hotărâre judecătorească cu drept de semnătură a ambelor persoane(soacra +cumnata mea) Întrebarea este:el fiind soțul meu și tutorele amândurora,eu pot încheia contract de întreținere prin notar? De ce notarul zice că nu este legal?
Contractul de întreținere prezintă caracter intuitu personae, acesta fiind încheiat în considerarea calităților personale ale părților contractante. Câtă vreme beneficiara întreținerii nu poate să încheie personal contractul, aceasta fiind lipsită de discernământ, este nelegal ca tutorele să încheie un astfel de contract.
Testament
milangheorghe
Va rog sa-mi acordati o consultatie.Locuiesc impreuna cu mama sotiei mele intr-un apartament care acum 10 ani a fost masa succesorala la moartea socrului ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere
ilal
Buna ziua,
Sotul meu a decedat si avea incheiat cu mama lui un \\"Contract de intretinere\\" prin care in schimbul intretinerii oferite, sotul meu primea ... (vezi toată discuția)