Pe 21 noiembrie soțul a depus cerere de divorț. Eu n-am primit pana în momentul de fata înștiințarea. E posibil sa fi renunțat la deschiderea procesului sau se mișcă atât de greu treburile în România? Cum as putea afla mai multe detalii?
Buna ziua,
Nu se misca greu treburile in Romania si nici sotul nu cred sa fi renuntat.
Pentru inceput cererea trebuie regularizata adica sa fie platita taxa, sa fie indicat martorul sau martorii, sa fie depuse inscrisurile, etc.
Asta dureaza.
Dupa ce se va regulariza cererea se va trimite cererea spre dumneavoastra pentru a avea posibilitatea formularii intampinarii.
Apoi se trimite intampinarea sotului pentru a raspunde acestei intampinari.
Abia ulterior se da primul termen functie de incarcarea instantei deci s-ar putea ca primul termen sa fie la toamna.
Daca va grabeati de ce nu ati mers la notar sau la ofiterul de stare civila?
Avand in vedere ca se poate lesne constatat ca nu aveti niciun fel de cunostinte de drept, va sfatuiesc sa va adresati unui avocat care sa va ajute.
Există o procedură de regularizare a cererii care durează o anumită perioadă. Dacă sunteți convinsă că există o cerere având ca obiect divorț, mergeți la arhiva instanței și întrebați dacă și la ce adresă a fost comunicată acțiunea.