avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

Pe 21 noiembrie soțul a depus cerere de divorț. Eu n-am primit pana în momentul de fata înștiințarea. E posibil sa fi renunțat la deschiderea procesului sau se mișcă atât de greu treburile în România? Cum as putea afla mai multe detalii?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:43, 11 Ianuarie 2020
de unde stiti ca a depus, v-a zis el ?
Buna ziua,
Nu se misca greu treburile in Romania si nici sotul nu cred sa fi renuntat.
Pentru inceput cererea trebuie regularizata adica sa fie platita taxa, sa fie indicat martorul sau martorii, sa fie depuse inscrisurile, etc.
Asta dureaza.
Dupa ce se va regulariza cererea se va trimite cererea spre dumneavoastra pentru a avea posibilitatea formularii intampinarii.
Apoi se trimite intampinarea sotului pentru a raspunde acestei intampinari.
Abia ulterior se da primul termen functie de incarcarea instantei deci s-ar putea ca primul termen sa fie la toamna.
Daca va grabeati de ce nu ati mers la notar sau la ofiterul de stare civila?
Avand in vedere ca se poate lesne constatat ca nu aveti niciun fel de cunostinte de drept, va sfatuiesc sa va adresati unui avocat care sa va ajute.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Întâmplător am dat de avocatul care-l reprezinta pe el și mi-a spus dansul.

gi-jane2 a scris:

de unde stiti ca a depus, v-a zis el ?

Există o procedură de regularizare a cererii care durează o anumită perioadă. Dacă sunteți convinsă că există o cerere având ca obiect divorț, mergeți la arhiva instanței și întrebați dacă și la ce adresă a fost comunicată acțiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cat mai rapid ContSters209264 ContSters209264 Buna ziua. Sunt din Brasov si momentan stau in Anglia cu fiica mea (care are 25 ani). Pe cartea de identitate domiciliul meu este tot in Romania. Sunt separata ... (vezi toată discuția)
Contestare titlu proprietate maria nicolae maria nicolae Cat durează sa am primul termen in acest dosar daca am dus actele la avocat din decembrie si nici acum nu am avut primul termen iar când lam întrebat de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu cum se renunta la judecata nadyna nadyna Sunt o cetateana din Rep. Moldova. Casatorita sunt cu un cetatean roman. Am hotarit sa divortez, astfel am depus un dosar DIVORT FARA MINORI in instanta de ... (vezi toată discuția)