avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare, plata amenda
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare, plata amenda

Am si eu o intrebare dupa ce s a dat sentinta intr un caz, dupa comunicarea minutei penale acasa , mai trebuie sa vina ceva ? Ca sa pot plati amenda?
Cel mai recent răspuns: Razvanrazvi , utilizator 18:49, 12 Ianuarie 2020
Dupa redactarea hotararii penale, aceasta se comunica la adresa de domiciliu
Amenda penala se achita in termen de 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii, iar recipisa de plata se depune la instanta de executare.
Originalul chitantei se depune impreuna cu o adresa de inaintare, pe nr. de dosar pe care il aveti , la registratura instantei.
Pastrati o copie a chitantei si luati viza de depunere pe un exemplar al adresei de inaintere pe care o depuneti.
Art. 407. cpp
(1) După pronunțare, o copie a minutei hotărârii se comunică procurorului, părților, persoanei vătămate și, în cazul în care inculpatul este arestat, administrației locului de deținere, în vederea exercitării căii de atac. După redactarea hotărârii, acestora li se comunică hotărârea în întregul său.
..................................
Art. 559. cpp
(1) Persoana condamnată la pedeapsa amenzii este obligată să depună recipisa de plată integrală a amenzii la instanța de executare, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii.
..................................
Multumesc mult , daca nu am facut apel , mai trebuie sa primesc ceva cu hotararea definitiva acasa? Sau de unde stiu ca a ramas definitiva?
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2020
Razvanrazvi, utilizator
Hotararea a ramas definitiva la data expirarii termenului de apel.Daca solicitati legalizarea hotararii, veti avea pe legalizare la finalul hotararii , mentiunea definitiva prin neapelare la data x, adica la data expirarii termenului de apel.
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2020
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Aha multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amenzii penale se face personal sau cu procura nelx nelx Am vazut pe internet rezultatul pronuntarii din data de 23.11.2016 pentru refuzare de probe biologice.Condamnare cu 135 zile amena penala,respectiv ... (vezi toată discuția)
Cum platesc amenda? bojanrobert bojanrobert acum 1 luna am fost judecat pentru conducerea sub influenta alcolului. Am primit 2 ani inchisoare cu suspendare si o amenda de 1400 ron dar nu am primit ... (vezi toată discuția)
Despre procedura penala gabi1ro gabi1ro Buna. Doresc sa stiu daca cele explicate mai jos este vorba de un an inchisoare inclus si amenda de 1800 lei. sau separeaza acel an de inchisoare cu executare ... (vezi toată discuția)