avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere promisiune vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere promisiune vanzare cumparare

Buna ziua,

Am si eu nevoie de mai multe info in ceea ce priveste drepturile cumparatorului, va rog. In martie 2019 am semnat promisiune v-c cu dezvoltatorul, avans 5%. Recent am aflat ca s-a schimbat partial schita casei (parte bucatarie si hol) si cel mai grav, un stalp de rezistenta s-a mutat in mijlocul bucatariei. Conform promisiunii, daca exista motiv justificat pt retragerea din tranzactie, cealalta parte este obligata sa returneze/sa primeasca inapoi banii, ceea ce ar fi in cazul meu. De asemenea, exista si un paragraf in care se specifica dreptul de a putea cere avansul dublu daca dezvoltatorul nu respecta promisiunea. Ati mai intalnit cazuri de genul? Dezvoltatorul sigur va incerca sa restituie doar cei 5% si sa se lege de faptul ca paragraful nu specifica in mod direct un avans dublu. Orice info aveti ar fi de ajutor. Va multumesc, Maria
Buna ziua,
In situatia in care nu veti ajunge la un acord cu dezvoltatorul privind restituirea sumelor platite si eventual a despagubirilor, singura varianta este sa cereti in instanta rezolutiunea promisiunii cu achitarea sumelor la care sunteti indreptatita potrivit antecontractului.
Stimata doamna,

Va puteti adresa instantei de judecata, in sensul rezolutiunii antecontractului de vanzare-cumparare, cu repunerea in situatia anterioara.

In mod distinct, puteti solicita daune-interese, pentru prejudiciul cauzat.

Notificati dezvoltatorul,in prealabil litigiului.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament cu suprafata mai mica decat in promisiune ContSters339828 ContSters339828 Buna seara, In luna iulie 2015 am semnat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un apartament de 2 camere intr-un bloc nou, in Bucuresti. ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans dezvoltator imobiliar celina.savin celina.savin Buna ziua, Am semnat un antecontract acum 8 luni cu un dezvoltator imobiliar si am virat un avans de 10000 euro. Din pacate la momentul finalizarii, banca ... (vezi toată discuția)