avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA IBAN trezorerie
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

IBAN trezorerie

Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu IBAN-ul contului în care se plateste TVA-ul declarat in formularul 301? Este vorba despre achizitionarea unui abonament pe un site american (sistemul M1SS, compania are numar de TVA care incepe cu EU). Si inca o intrebare: aparent, anul trecut am platit TVA-ul pentru aceeasi operatiune intr-un cont gresit. Nu am primit nicio notificare de la ANAF. Ar trebui sa intreprind ceva pentru corectarea erorii?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ccristy , utilizator 07:20, 26 Martie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu am spus ca sunteti scutita de plata T.V.A. In acest sens recititi cu atentie ceea ce am scris eu aseara, 14.01.2020, la ora 22.02. Am scris ca furnizorul factureaza cu T.V.A. romanesc.(daca scrie TVA-ul pe factura sau nu il scrie nu are importanta pt dvs. In aceasta clipa nu stiu sa va spun daca trebuie sa il scrie sau nu trebuie, dar nu are absolut nicio importanta pentru dvs ). Dvs achitati factura, iar furnizorul achita T.V.A. bugetului Romaniei.
Dvs nu aveti treaba cu art.317, care se refera la servicii comune. Dvs va incadrati la art. 314, regim special.
Scuze, m-a extenuat subiectul acesta. Intr-adevar, nu ati afirmat ca as fi scutita de plata TVA.
Eu toate declaratiile le-am depus conform instructiunilor primite de la asistenta ANAF in urma cu cativa ani.
Nu stiu cum o sa dreg busuiocul, dar o sa va tin la curent.
Vă multumesc din nou pentru ajutor.
Scuze, nu vreau sa va extenuez. Mai scriu o singura idee si am inchis subiectul. Sunt mai multe regimuri speciale de T.V.A.. Ele se regasesc fiecare in parte la art 310; art.311; art312; art.313; art314; art.315 si art. 315/1. Deci in total sunt 7 regimuri speciale de T.V.A. Daca discutam despre unul dintre cele 7 regimuri speciale de T.V.A. (asa cum este cazul dvs) atunci nu avem de ce sa ne legam de celelalte articole din Codul Fiscal. Nu ma puteti contrazice apeland la art. 317 sau 268 sau 300. (am dat exemple la intamplare).
Va doresc mult succes si sa auzim numai de bine !
Intentia nu a fost catusi de putin sa va contrazic, ci sa ma lamuresc. Si nu este deloc usor atunci cand informatiile sunt contradictorii. Inteleg ca acel regim special este pentru persoanele neimpozabile. Nu am gasit nicaieri precizarea ca s-ar aplica si persoanelor care sunt neimpozabile doar din punctul de vedere al TVA-ului, Presupun ca problema este la latitudinea ANAF. Pana la urma, ar trebui sa conteze doar faptul ca suma respectiva a ajuns la buget inainte de termen, Restul e birocratie.
Totusi, va contrazic si va completez.
Codul Fiscal art 265-334 se refera doar la TVA. Cand se vorbeste acolo de persoane impozabile sau neimpozabile se refera doar din punct de vedere al TVA-ului.
Pe de alta parte va atrag foarte serios atentia: chiar daca firma americana stabilita in U.E. incaseaza de la dvs TVA-ul si il plateste bugetului Romaniei nu inseamna ca dvs ati scapat si puteti rasufla usurata. Dvs scapati doar in cazul in care lucrati corect. In cazul in care gresiti se poate ajunge pana la situatia in care va trebui sa mai platiti odata acel TVA catre buget.
Apreciez si va felicit pentru cunostintele dvs legate de TVA, dar sfatul meu este sa apelati la un consultant fiscal din Cluj. Dati un ban dar merita, va lamuriti si evitati mari neplaceri viitoare mult mai consistente d.p.d.v. financiar. In judetul Cluj sunt aproape 200 consultanti fiscali pe care ii gasiti pe ccfiscali.ro

Alte discuții în legătură

Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)
Lnscriere roi Ramona_Dussart Ramona_Dussart Buna ziua, am un SRL neplatitor de TVA si lucrez în proiectare pentru firme din Franta. Acestea pot sa foloseasca TVA intracomunitara pentru ca eu nu ... (vezi toată discuția)
Tva pe factura pentru clienti din ue traian_an traian_an Un SRL neplatitor de TVA in Romania, presteaza servicii in tarile UE. SRL-ul a obtinut cod special de TVA (declaratia 91) si s-a inscris in ROI (decl. ... (vezi toată discuția)