avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce se poate intampla daca am semnat in locul altcuiva, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce se poate intampla daca am semnat in locul altcuiva, dar cu buna stiinta?

Intr-un contract de vanzare - cumparare am semnat in locul mamei, mama fiind cumparatorul(mama stiind de semnatura, nu s-a putut deplasa la acel moment) . Se poate ataca in instanta lucrul asta? Ce se intampla?
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
Medussa42, utilizator
Bănuiesc că nu a ti fost la un notar ci e vorba despre un înscris sub semnătură privată.Depinde ce a-ti vandut,daca se va sesiza cineva și va face plângere penală pot aparea complicatii.
O masina

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Bănuiesc că nu a ti fost la un notar ci e vorba despre un înscris sub semnătură privată.Depinde ce a-ti vandut,daca se va sesiza cineva și va face plângere penală pot aparea complicatii.

Stimata doamna,

Lipsa semnaturii poate atrage lipsa consimtamantului, deci nulitatea absoluta a contractului incheiat.

Instanta de judecata constata si pronunta sanctiunea nulitatii absolute.

Daca mama dumneavoastra nu este transportabila, la momentul cand s-a perfectat actul, trebuia sa fi lasat o procura speciala, in acest sens.( exista notari publici care efectueaza deplasari, in situatii motivate, urgente).

In acest mod, actul ar fi fost incheiat in mod legal.

Distinct de efectele civile, poate fi angajata raspunderea penala a dvs, sub aspectul falsului in inscrisuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainarea dreptului de proprietate de catre o persoana fara discernamant sava88 sava88 Buna ziua. In anul 1998 mama mea a avut un grav accident vascular in urma caruia a ramas cu un handicap de gradul II. In urmatorii ani aceasta a mai avut ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare ContSters147428 ContSters147428 Un act de vanzare-cumparare (casa si terenul din curte) a fost facut la notariat pe baza unui proces verbal de punere in possesie semnat de viitorul cumparator ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare anulare ContSters266112 ContSters266112 Buna ziua, Care sunt sansele ca o batrana de 85 de ani sa obtina anularea unui contract de vanzare-cumparare incheiat acum 5 ani pe motiv de nebunie? Cum ... (vezi toată discuția)