avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie, declarație ieșire din țară minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie, declarație ieșire din țară minor

buna ziua. Am divorțat la notar iar în urma divorțului s-a stabilit custodie comuna asupra fiicei mele,cu domiciliul la mine. Intrebarea mea este daca pot scoate fetița din tara fără procura din partea tatălui. El nu este de acord sa faca procura chiar daca i-am cerut doar ptr 7 zile ptr a merge în concediu. Mentionez ca de 7 ani suntem divortati si de 5 ani nu a plătit nici un leu pensie alimentară.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 21:15, 14 Ianuarie 2020
Din pacate, nu puteti sa părăsiți țară cu copilul fără acordul fostului sot.
Formulati urgent o acțiune în instanță prin care sa solicitați suplinirea acordului acestuia atât pentru întocmirea pașaportului cât și pentru ieșirea copilului din țară.
Procesul este unul rapid, de scurtă durată.
Ar fi indicat sa luati legatura cu un avocat( de pe forum sau recomandat) deoarece in functie de atitudinea tatălui fata de copil( dezinteres si lipsa cooperării cu dvs) puteti solicita ca doar dvs sa exercitati autoritatea părintească în mod exclusiv astfel încât să nu mai aveti nevoie in viitor de acordul sau.
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2020
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună! am și eu o întrebare. dacă dețin o hotărâre de divorț, ... Anileda B Anileda B Bună! Am și eu o întrebare. Dacă dețin o hotărâre de divorț, în care este precizat ca drepturile și obligațiile sunt exercitate de ambii parinti , ... (vezi toată discuția)
Procura andreeaandreea andreeaandreea Buna ziua. As dori sa aflu daca exista vreo cale legală prin care tatăl fetiței sa fie obligat sa imi acorde acceptul ptr a părăsi tara.mentionez faptul ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)