avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrerupere activitate PFA in caz de concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrerupere activitate PFA in caz de concediu prenatal/postnatal

Buna ziua, va supun atentiei o problema spinoasa, sunt PFA, urmeaza sa nasc la finalul lunii decembrie si am intrat in concediu prenatal pe 25 noiembrie. Tot atunci am facut intreruperea activitatii de PFA la Registrul Comertului cu inregistrare ulterioara la Finante.
Intrebarea este, faptul ca am facut intrerupere de activitate de la inceputul concediului prenatal/postantal imi poate afecta plata indemnizatiei de crestere a copilului?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:30, 7 Decembrie 2009
Buna ziua,
nu e chiar asa "spinoasa":) D.voastra veti realiza venituri din concediu medical.
Asadar, cerinta cu ultimele 12 luni anterior datei naterii copilului nu va fi o problema.
Veti duce concediile medicale la Casa de Sanatate de care apartineti si dansii va vor plati.
Important e sa aveti platita cotizatia la sanatate din veniturile realizate.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Cu multa placere:)
Imi cer scuze, revin pentru lamuriri, mi s-a spus ca aceasta intrerupere de activitate trebuia facuta la terminarea concediului postnatal, e posibil acum sa reiau activitatea pana atunci, asta in conditiile in care sunt deja in concediu prenatal si activitate propriu-zis oricum nu am? Intreruperea de activitate mi s-a parut fireasca in conditiile in care oricum pe perioada concediului nu pot taia facturi, stau acasa, nu am activitate.
Sunt foarte confuza.
Cine v-a spus?
Intr-adevar , normal ar fi fost sa va intrerupeti activitatea ca intrati in CIC.Incercati sa o rezolvati.In fond , colega are dreptate ceva venituri aveti diin Concediu medical , numai ca ramane sa-i convingeti pe cei de la primarie ca aveti 12 luni continuitate.In mod cert, este indicat sa va interesati acolo inainte de a face orice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si activitatea sa in pre-/post-natal VerTrad1 VerTrad1 Spuneti-mi va rog care ar fi raspunsul in aceasta situatie: sunt PFA dar si angajat la o S.C. Sunt obligata sa-mi intrerup activitatea ca PFA pe perioada de ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pt ccc2 + realizare venituri concediu medical/prenatal ??? english_teacher english_teacher Buna ziua, Sunt in CCC pana pe data de 24 martie 2016 adica pana la implinirea varstei copilului de 1an si 11 luni.Sunt insarcinata din nou urmand sa nasc ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si indemnizatie crestere copil MONICA HRIB MONICA HRIB BUNA ZIUA ,SUNT INSARCINATA IN 14 SAPTAMANI SI SUNT IN CONCEDIU MEDICAL DE LA 5 SAPATAMANI DE SARCINA DEOARECE AM IMINENTA DE AVORT SI TREBUIE SA STAU LA ... (vezi toată discuția)