avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ștampila definitivă și irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ștampila definitivă și irevocabila

Intrebarea Nr.1
Bună seara, vă rog să mă ajutați ...
Am băgat divorț de fosta, am pierdut procesul în care ceream custodie exclusivă pentru minorul de 12 ani iar acum astept rezoluția la apel făcut și judecat la tribunalul București. Întrebarea mea este, EU trebuie să merg la tribunal să pun stampila cu definitivă și irevocabilă sau este datoria avocatului ?
Întrebarea Nr 2.
Ce demersuri pot face pentru a ieși cu minorul din țară fără să depind de semnătura și procura fostei pe care nu mi-o dă? Ea fiind plecată din țară în UK de 2 ani și nu are nicio treabă cu minorul, doar plătește pensia alimentară cand isi aduce aminte și cât vrea ea, nu cât a hotărât instanta...
Multumesc pentru raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 18:57, 17 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
1. Functie de cum ati semnat contractul cu avocatul si ce ati stabilit pentru legalizare.
oricum legalizarea se va face la Judecatorie dupa motivarea apelului si dupa ce dosarul se va intoarce acolo.
2. Ca sa iesiti din tara fara aprobarea mamei va trebui sa va adresati instantai si sa solicitati pronuntarea unei sentinta care sa suplineasca acel acord.
Se cheama mama in judecata si se motiveaza cererea atat in drept cat si in fapt!
3. Nu uitati ca DUMNEAVOASTRA, daca minorii sunt la mama , trebuie sa platiti pensie de intretinere.
Daca ea a fost obligata si nu respecta sentinta incercati sa va adresati instantelor din Marea Britanie cu ajutorul ambasadei de aici.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În mod normal, legalizarea hotărârii se face de către avocatul care v-a reprezentat. Dacă nu v-ați înțeles așa, trebuie să plătiți acest demers.
Din ce înțeleg, minorul este la dvs. Dacă doriți să ieșiți din țară și mama nu își dă acordul, trebuie să cereți suplinirea consimțământului în acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. ieșire din țară cu copil Coriko Coriko Bună ziua. Am și eu o problema și sper să mă puteți ajuta cu un sfat. Momentan sunt însărcinată, după o relație de 2 ani, urmând să nasc în ... (vezi toată discuția)
Relocarea minorului cu mama in strainatate Monica_J Monica_J Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: Dupa separararea de fostul concubin urmare a unor incidente de violenta domestica in UK, locul nasterii ... (vezi toată discuția)
Scoatere copil din tara MiRaDi MiRaDi Buna ziua! Am o fetita de 11 ani si am custodie comuna cu fostul sot. Fata locuieste cu mama mea de la 10 luni,iar eu locuiesc si muncesc legal in UK,impreuna ... (vezi toată discuția)