Buna ziua,
In luna decembrie ma aflam in vizita intr-un oras aflat la 300 de km de cel in care locuiesc. Neavand alternativa, zona fiind foarte aglomerata si avand copil mic, am oprit langa semnul „Oprirea interzisa”, fara insa a obstructiona traficul, in fata hotelului pentru a descarca bagajele, iar masina a ramas acolo pentru 30-40 de minute pana cand am terminat cazarea. Cand am iesit din hotel pentru a muta masina in alt loc, primisem deja in parbriz un bilet de invitatie la Politia Locala din oras, insa abia in prima zi lucratoare (fapta se intampla intr-o zi de sambata). Evident, nu m-am putut prezenta in ziua lucratoare intrucat, asa cum ii spune numele, ma aflam la lucru in orasul meu, nu in vizite la Politia Locala. Cand m-am intors la birou, la doua zile distanta, am trims un email catre politia locala in care le-am explicat situatia.
Astazi am primit procesul verbal intocmit de agentul de politie locala si am constatat ca acesta a gresit data savarsirii faptei; mai precis, a devansat cu o luna de zile fapta petrecuta.
Daca as fi considerat ca am gresit, as fi platit fara probleme. Insa, avand in vedere ca in momentul in care am parcat cele 30 de minute langa oprirea interzisa, fara insa a obstructiona traficul, dupa ce am cautat minute in sir in tot centrul un loc de parcare fara insa a-l gasi, dupa ce am achitat parcarea chiar daca nu aveam un loc si , mai ales, dupa ce mi-am dat seama ca politistii locali vanzeaza practic acea zona (e in apropierea unui hotel central care nu ofera loc de parcare), ma gandesc daca pot depune contestatie intrucat la data trecuta pe procesul verbal nu ma aflam la locul indicat. Precizez si ca procesul verbal nu a fost semnat de mine pentru ca nu m-am deplasat la sediul Politiei locale. Multumesc!
Buna ziua,
De principiu politia locala nu are voie sa dea amenzi DE CIRCULATIE, este o decizie a ICCJ.
Consultati un avocat si contestati-o in instanta.