Buna ziua,in urma unei relatii de concubinaj de aproximativ4 ani...s a nascut fiul meu acum in varsta de 2 ani si 4 luni.mentionez ca am fost parasita din timpul sarcinii de catre tatal copilului...urmand a l vedea dupa 5 luni de la nastere.acesta a refuzat sa l recunoasca legal indoindu se de paternitatea mai mult spunand ca nu poate avea copii si nu este al sau...acum dupa acesti ani am aflat ca este casatorit legal chiar cu o fetita de 1 si cateva luni.intreb exista vreun demers legal pt a l determina sa si recunoasca fiul si a contribui si la cresterea si educarea lui...
Demersul necesar se explicitează prin formularea unei acțiuni privind stabilirea paternității în lumina art 408, alin 3 Cod Civil!
Pe plan probațional, se va administra inclusiv expertiza medico legală test ADN!
În cadrul aceleași acțiuni instanța se va pronunța (chiar și din oficiu, ca excepție de la principiul disponibilității) și asupra exercitării autorității părintești, locuinței minorului și pensiei de întreținere!
Test adn
Elenaioana321
Buna.Am o fetita de 3 ani.Tatal nu a recunoscut ca e fata lui cand a auzit ca sunt gravida.M.am maritat cu barbatul care sunt si acum.Nu suntem cununati.Deci ... (vezi toată discuția)
Familie
Cristina1098
Buna seara am si eu o problema.....am un copil de 4 ani si jumatate tatal lui nu a vrut sa il recunoasca iar prietenul meu care il aveam atunci a dorit sa il ... (vezi toată discuția)