avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E nevoie de acordul vecinului pentru a pune geamuri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E nevoie de acordul vecinului pentru a pune geamuri la mansarda?

Am si eu o dilema, stiind ca e voie sa pun veluxuri in acoperis fara sa intreb pe nimeni ma-m dus fain frumos si am comandat 2 , ajung cu ele acasacand , sa descarc masina vine vecinu ca ce-s alea, si io ca geamuri si ca unu vine in coperisu spre el, la care el ca asa ceva nu exista. intrebarea mea e am voie sa pun geam ?Imi trebuie acordu vecinului ? si care e legea daca este care imi da drepu de a face asa ceva?
Multumesc Anticipat

A. Müller
Cel mai recent răspuns: alex333 , utilizator 21:40, 11 Decembrie 2009
@Ecomuller- legea constructiilor este foarte clara in privinta aspectelor semnalate iar dvs in mod cert aveti anumite retrageri si indicatii tehnice in autorizatia de construire. Daca respectati indicatiile tehnice nu veti avea probleme juridice cu nimeni!
Succes!
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Va trebuie "autorizatie de constructie" de la primarie.Depinde mult de inclinatia acoperisului,nu puteti monta ferestre cu deschidere si transparente la fatada dinspre vecini daca aveti vedere directa spre protietatea lui si casa este la mai putin de 1metru de hotar.Amenda este de 10.000 de lei(noi)ATENTIE#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demilitarea proprietãþii nichiforov vasile nichiforov vasile Un cetăţean cumpără în urmă cu 38 de ani un teren cu o veche casă pe care o demolează şi construieşte o casă nouă În aceeaşi perioadă ... (vezi toată discuția)
Distanta de construire locuinta fata de hotar gaskoe gaskoe Bun gasit. Doresc sa construiesc o locuinta P+M. Partea din spate a casei are, conform schitelor din proiect, distanta de 90 cm fata de hotar. Dirigintele ... (vezi toată discuția)
Distanta ferestre - constructii vecine dboariu dboariu Locuiesc intr-un apartament dintr-o casa veche. Curtea si un apartament au fost retrocedate fostului proprietar. La ce distanta de ferestrele mele poate ridica ... (vezi toată discuția)