avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna seara, am construit o casa pe pamantul sotului meu pe care el are act de vanzare-cumparare, bun achizitionat inainte de casatorie. Am construit o casa pentru care am toate actele doveditoare, facturi chitante, procese verbale. Proiectul si autorizatia de constructie este pe numele comun. Ce sansa am sa-mi recuperez banii cheltuiti sau daca il pot despagubi cu contravaloarea terenului. El nu a muncit trei luni de cand am inceput constructia si eu am facut imprumut la banca care este doar pe mumele meu. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 01:16, 19 Ianuarie 2020
Buna seara,
Casa este bun comun si la un partaj se va imparti jumatate, jumatate.
Daca puteti dovedi un aport mai mare atunci puteti sa-l solicitati.
De principiu casa va ramane proprietarului terenului dumneavoastra putand fi despagubita pentru cota dumneavoastra.
Daca se pune problema unui divort si partaj angajati-va URGENT avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj imobil Pop Ana Pop Ana Buna seara. Am divorat de sotul meu de o luna. In urma divortului fostul meu sot vrea sa vanda casa pe care am construit-o impreuna sau sa il despagubesc. ... (vezi toată discuția)
Partaj -casa constuita pe pamantul socrilor geta36 geta36 Am vre-o sansa sa castig partajul cu fostul sot pe casa contruita impreuna in timpul casatoriei pe pamantul paintilor lui? (vezi toată discuția)
Impartire bunuri comune AdiRoman AdiRoman Buna ziua , Situatia este urmatoare : Un imobil , respectiv casa , construita pe trenul bun propiu ( cumparat inaintea casatoriei ) cu un ... (vezi toată discuția)