avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezerva succesorală
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezerva succesorală

Bună seara ! Părinții au vândut locuința unei nepoate ,iar celor trei fii nu le-a sat nimic ! După moartea părinților se poate cere rezerva succesorală de către fii ? Sau se poate ca şi fii să beneficieze de vreun drept ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:20, 20 Ianuarie 2020
Buna seara,
Pai daca au vandut bunurile ce rezerva sa solicitati?
NIMENI nu este OBLIGAT sa lase bunuri mostenire.
Rezerva succesoarala este doar cand raman bunuri nu cand sunt inastrainate inainte de deces.
CONCLUZIE: nu se poate cere NIMIC dupa deces.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic puteti solicita, insa pana acolo ar trebui sa demonstrati intai ca actul a fost de fapt o donatie deghizata. Mai exact, ca in realitate, nepoata nu a achitat pretul.
Sansele, depind insa de probe si de pretul mentionat in contract.
Contactati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie ContSters255863 ContSters255863 Daca persoana Giumbix a donat catre fii lui proprietatile pe care le-a avut, adica un apartament de 4 camere si un apartament cu 3 camere catre un fiu, iar ... (vezi toată discuția)
Dreptul la averea parintilor safta67 safta67 soacra mea a facut acte pe toate proprietatile cumnatei mele,sotul meu poate ataca dupa moartea ei actul de vinzare facut de soacra mea? (vezi toată discuția)
Contract de vanzare /cumpărare Georgiana200 Georgiana200 Bună seara. Tatăl mei i-a făcut contract de vanzare /cumpărare fratelui meu fără ca eu sa știu. Doar ca cea au scris în contract nu este nimic ... (vezi toată discuția)