avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinere garantie materiala gestionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinere garantie materiala gestionar

Buna ziua, eu ocup functia de biolog intr-o firma, ulterior mi s-a dat si functia de gestionar pentru care mi se retine lunar 10% din salariul de incadrare dept garantie materiala. Intreb daca este legal asa ceva?
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:00, 21 Ianuarie 2020
Daca aveti si functia de gestionar , da.

Potrivit legii, gestionarul are obligația de a constitui o garantie în numerar, constituirea garantiei se face prin contract incheiat în scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie materiala ionev ionev va rog sa ma ajutati cu un raspuns, este normal sa-mi sa mi se retina o garantie materiala valoarea a doua salarii brute, daca eu ocup o functie de ... (vezi toată discuția)
Buna... garantie materiala 1/2 din salariu loryy456 loryy456 imi puteti spune daca este legal sa ti se opreasca din salar jumatate de luna zicandu-ti ca sunt o garantie materiala fara sa semnezi nimic si culmea dupa 3 ... (vezi toată discuția)
Salariat - refuza sa accepte o garantie materiala oanaportar oanaportar Hristos a inviat ! Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: - colegul meu contabil mi-a spus ca: Calitatea de ... (vezi toată discuția)