avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Revenire la numele mamei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Revenire la numele mamei

Buna ziua. Am un copil in varsta de 14 ani , care nu a fost recunoscut de tata la naștere. A purtat numele meu de familie pana acum 5 ani,cand am hotărât împreună cu barbatul cu care am o relatie, sa trecem copilul pe numele lui . Acum as vrea sa trec copilul inapoi pe numele meu. Mentionez ca nu suntem căsătoriți. Care este procedura si unde trebuie sa ma adresez. Multumesc. O zi frumoasă.
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 12:08, 20 Ianuarie 2020
Trebuie formulată o acțiune în instanță prin care sa contestati recunoașterea de paternitate ca nefiind confirmă adevărului. Ulterior, tatăl o sa fie radiat din certificatul de nastere iar copilul o sa aiba din nou numele dvs,tot dvs fiind și singura persoana care va avea drepturi si obligatii fata de copil.
Ar fi indicat sa apelați la un avocat pentru acest demers daca nu aveti cunostinte juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate moonshadow moonshadow In cadrul unei casatorii, sotia ramane insarcinata cu un alt barbat. Intervine un divort=D>. Cum va putea acest \"alt barbat\", casatorindu-se cu mama ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , ma poate ajuta cineva va rog! copilul meu la naștere ... Flavia2903 Flavia2903 Bună ziua , ma poate ajuta cineva va rog! Copilul meu la naștere a fost trecut pe numele meu, iar apoi tatăl l-a recunoscut, fiind trecut ulterior în ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)