Sunt însărcinată in a 3 luna, la locul de munca angajatorului nu prea îi convine situația data asa ca au decis sa imi micsoreze salariu fara sa ma anunțe, mai ales ca in perioada aceia eu eram in concediul medical cu riscul sa perd sarcina. Au treptul sa faca asa? si cum sa procedez în asa situatie ?
art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod. (3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
...... e) salariul;
......
Prin urmare, regula în materie de modificare a contractului individual de muncă este modificarea prin acordul părţilor. Prin excepţie, este posibilă modificarea unilaterală numai în cazurile şi condiţiile expres prevăzute de lege.
Este posibilă modificarea unilaterală a salariului, prin decizie a angajatorului, în ipoteza incidenţei unui act normativ sau a unui contract colectiv de muncă.
Ati primit actul prin care vi se modifica salariul ? Daca da, la ce data ?
Diminuare salariala
vanatorul
Buna seara,
Incerc sa va expun cat mai succint o situatie si va rog sa-mi dati un sfat.
Lucrez intr-un birou de contabilitate al unei societati. Suntem cinci ... (vezi toată discuția)
Prevederi cim
nicky63
Buna ziua. Prin aditional la cim semnat si intrat in vigoare cu 01.05.2016 mi se acordau in plus la co 9 zile suplimentare pentru lucru in conditii deosebite ... (vezi toată discuția)