avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate desmostenii un urmas, prin vanzarea de catre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate desmostenii un urmas, prin vanzarea de catre alti urmasi a partilor ce le-au revenit?

am mai adresat aceasta intrebare acum 10 minute dar nu stiu daca a fost primita in forum: dupa moartea tatalui, au ramas mostenitori 2 fii si sotia, s-a intocmit actul de succesiune la notar, fiecaruia revenindu-i partea legala ca mostenitori. Mama si un fiu au vandut partile lor de mosenire, fara sa anunte si pe cel de al treilea mostenitor.Cumparatoarea nu mai permite accesul acestuia pe motiv ca ea are o mare parte din casa parinteasca de cat cel care nu a vandut , mai mult la intocmirea succesiunii, mama si un fiul vanzatori, au ascuns si alte bunuri apartinand tatalui defunct, bunuri de care cel de al doilea fiu nu stia ca exista. la procesul care tine din 2oo5, fiul indepartat de la mostenire fiind pensionat de boala grava, nu si-a permis decat aparatori din oficiu, si a pierdut la doua instante. La apel, dosarul i-a fost trimes inapoi, pentru rejudecare, considerand sentinta care da dreptate cumparatoare, nedreapta. Ce este de facut in aceasta situatie? cum poate intra in casa parinteasca un mostenitor, casa fiind vagon si usor partajabila?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:38, 8 Decembrie 2009
sa ceara iesirea din indiviziune si sa propuna sa i se atrinuie o camera, sau daca nu, sa fie despagubit pe partea sa, de celalat proprietar care detine cota majoritara
singura solutie este iesirea din indiviziune.
se rezolva foarte simplu : actiune de iesire din indiviziune .
in urma expertizei , daca casa este partajabila in natura i se poate atribui o camera sau mai multe corespunzator cotei-parti din imobil detinute.
sau i se va plati sulta daca doreste .
ciudat faptul ca i s-a "interzis" accesul in acea locatie !! sau probabil ca nu si-a intabulat dreptul de proprietate , conform cotei-parti atribuite !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi! july_a34 july_a34 Buna seara! As avea si eu o intrebare......bunicii mei au lasat casa parinteasca mostenire tatalui meu si matusii mele. O casa tip vagon (comandata daca nu ma ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita sau nu? ContSters169673 ContSters169673 Dupa moartea mamei s-a facut succesiune dupa ea, tata, fiul si fica, fica care locuieste de cand s-a nascut pana in prezent in casa parinteasca. Tatal a vandut ... (vezi toată discuția)
Teren si casa in indiviziune si proprietar cu dementa Alina07 Alina07 Buna ziua, Exista urmatoarea situatie: Mama cu 2 fiice si un fiu detin in proprietate un imobil, teren + casa batraneasca, fiecare cu cota de ... (vezi toată discuția)