am mai adresat aceasta intrebare acum 10 minute dar nu stiu daca a fost primita in forum: dupa moartea tatalui, au ramas mostenitori 2 fii si sotia, s-a intocmit actul de succesiune la notar, fiecaruia revenindu-i partea legala ca mostenitori. Mama si un fiu au vandut partile lor de mosenire, fara sa anunte si pe cel de al treilea mostenitor.Cumparatoarea nu mai permite accesul acestuia pe motiv ca ea are o mare parte din casa parinteasca de cat cel care nu a vandut , mai mult la intocmirea succesiunii, mama si un fiul vanzatori, au ascuns si alte bunuri apartinand tatalui defunct, bunuri de care cel de al doilea fiu nu stia ca exista. la procesul care tine din 2oo5, fiul indepartat de la mostenire fiind pensionat de boala grava, nu si-a permis decat aparatori din oficiu, si a pierdut la doua instante. La apel, dosarul i-a fost trimes inapoi, pentru rejudecare, considerand sentinta care da dreptate cumparatoare, nedreapta. Ce este de facut in aceasta situatie? cum poate intra in casa parinteasca un mostenitor, casa fiind vagon si usor partajabila?
sa ceara iesirea din indiviziune si sa propuna sa i se atrinuie o camera, sau daca nu, sa fie despagubit pe partea sa, de celalat proprietar care detine cota majoritara
se rezolva foarte simplu : actiune de iesire din indiviziune .
in urma expertizei , daca casa este partajabila in natura i se poate atribui o camera sau mai multe corespunzator cotei-parti din imobil detinute.
sau i se va plati sulta daca doreste .
ciudat faptul ca i s-a "interzis" accesul in acea locatie !! sau probabil ca nu si-a intabulat dreptul de proprietate , conform cotei-parti atribuite !!
Chiriasi!
july_a34
Buna seara!
As avea si eu o intrebare......bunicii mei au lasat casa parinteasca mostenire tatalui meu si matusii mele. O casa tip vagon (comandata daca nu ma ... (vezi toată discuția)