Buna ziua,
Tatal meu a murit anul trecut in luna octombrie. In urma lui a ramas in apartament in care locuieste acum mama mea, o gradina de 500 m2, un teren agricol si jumatate din casa bunicilor, casa pentru care are certificat de mostenitor.
Eu nu am pretentii asupra apartamentului in care locuieste acum mama dar ne gandeam sa vindem terenurile. As vrea sa stiu daca acest lucru este posibil fara sa mai dezbatem mostenirea, urmand sa ne intelegem intre noi asupra banilor obtinuti in urma vanzarii.
As mai vrea sa stiu cum se procedeaza cu apartamentul ramas de la bunici din care tata are jumatate conform actelor. Unchiul meu, fratele tatalui, locuieste in prezent in apartament si nu suntem in relatii prea bune. Trebuie sa mergem impreuna cu el la notar pentru iesirea de sub indiviziune? El ne sugerase ca ar prefera sa ne de o parte din bani si sa ramama el in apartament dar cine reglementeaza aceasta actiune, presupun ca trebuie semmat un document ca dovada ca s-a facut o plata in acest sens. Din nou, este necesara succesiunea intre mine si mama pentru acest lucru? Taxele notariale pot sa fie destul de mari si in avest moment poate sa ne puna in dificultate pentru ca mama nu dispune de banii si toate cheltuielile cu succesiunea imi vor reveni mie, de aceea incerc sa evit acest lucru daca nu este absolut necesar.
Multumesc frumos!
Casa mostenire
Lorette18
Buna ziua. Subiectul este casa bunicilor mei decedati, unde au ramas mostenitori mama mea si fratele ei. Bunica a murit in urma cu 10 ani dupa care nu s-a ... (vezi toată discuția)