avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Patron ii te obliga a afara programului peste limita ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Patron ii te obliga a afara programului peste limita orelo

Au voie patronii a afara orelor de servici sa te supra solicite peste limita orelor de lucru, după care sa te arunce ca pe o cârpă afara?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:58, 21 Ianuarie 2020
In anumie conditii se pot face ore suplimentare dar nu cred ca au procedat corect patronii dvs.
Ce fel de contract de munca ati incheiat cu dumnealor?
Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare mihaella1985 mihaella1985 vreau sa stiu daca pot fi data afara in cazul in care nu pot efectua ore suplimentare in ziua respectiva.va multumesc (vezi toată discuția)
Angajare minor cim part-time Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua! Va rog un sfat, doresc sa angajez un minor de 17 ani cu norma de 4 ore si am urmatoarea nelamurire cu privire la prevederile care trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
Amenintare angajator tintadanut tintadanut Buna seara! Pot fi dat afara daca nu doresc sa efectuez oresuplimentare? Mentionez ca sunt obligat sa efectuez aceste ore prin chemat de acasa nu in condita ... (vezi toată discuția)