avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce poate face tatăl meu cu apartamentul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce poate face tatăl meu cu apartamentul?

Mama mea a murit acum o luna părinții mei au divorțat dar nu au făcut partaj la apartamentul lor cu 3 camere noi suntem 3 fete. Apartamentul rămâne al tatălui meu sau noi suntem moștenitoare ei. Menționez ca de 12 ani a plecat mama de acasă și la lăsat pe tata sa locuiască singur în apartament
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 09:50, 21 Ianuarie 2020
Daca apartamentul apartinea ambilor, jumatate-jumatate atunci dvs. si surorile dvs. o sa impartiti jumatatea ce a apartinut mamei ( sau partea de apartament, cota, ce a apartinut dumneaei).
Divorul a fost finalizat legal, adica nu doar s-au despartit fizic, da?
Mergeti toate trei ( sau imputerniciti pe una ) la notar din localitatea unde a avut mama dvs. ultimul domiciliu si cereti dezbaterea succesiunii dupa mama dvs.
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2020
Ionut.ion, utilizator
Da sunt despărțiți legal. Tatăl meu ia lăsat numele lui în continuare ea avea buletinul expirat dar tot pe adresa lor comuna nu avea alta adresa
Atunci discutati cu surorile dvs. si cereti dezbaterea succesiunii.
Daca va intelegeti amiabil cu tatal dvs. puteti merge la notarul din localitatea dvs., daca nu....mergeti in instanta, la judecatoria de domiciliu.
Daca la data decesului erau divortati legal, dansul isi ia partea lui de 50% care-i revenea oricum probabil in urma partajului, probabil nu au facut asta fiind vb de 3 copiii, a ramas mama in apartament, iar voi copii impartiti in mod egal partea mamei de 50%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire mostenire blackshaddow blackshaddow Buna ziua as dorii sa va intreb urmatorul lucru: sunt detinatorul unei parti de mostenire in urma decesului tatalui meu in anum 2006. mostenitorii legali ... (vezi toată discuția)
Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Mama mea are doua fiice cu un alt barbat cu care nu a fost casatorita,doar ... Gabby2019 Gabby2019 Mama mea are doua fiice cu un alt barbat cu care NU a fost casatorita,doar au locuit impreuna. Dupa ce s-au despartit l-a cunoscut pe tatal meu s-au casatorit ... (vezi toată discuția)