avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpararea unui apartament de la un proprietar care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpararea unui apartament de la un proprietar care are deja un precontract cu alta persoana!

Buna seara,
Ca de cele mai multe ori apelez la dumneavoastra cand ma aflu intr-o incurcatura, problema mea este urmatoarea.....de mai mult timp visam sa avem casa noastra, mai ales acum ca a aparut un bebel, am reusit sa avem banii(cash) si am gasit un apartament care ne place dar este o problema, este la vanzare la pretul de 42.000 euro si proprietarul are facut un precontract cu un cuplu pe suma de 24.000 euro(avans) care apare si in cartea funciara, nu s-au mai inteles asupra vanzarii si trebuie sa inapoieze banii(cei 24.000) pe care insa nu ii mai are asa ca doreste sa vanda ap cat mai repede cu 42000 euro din care 24000 sa ii dea inapoi.Intrebarea mea este urmatoarea, cum reusesc sa cumpar eu apartamentul acesta, daca este posibil?Proprietarul spune sa ii dam noi 24000 euro sa ii dea cuplului celalalt si apoi diferenta, dar cum se face asta, ca sa fie totul legal, sa nu ne trezim pacaliti si fara casa!Va multumesc anticipat!
Avocatul trebuie sa fie bun, nu notarul.Trebuie sa prevada situatiile care se pot ivi in defavoarea dvs.Trebuie sa faca acest lucru mai inainte de incheierea actului juridic si nu ulterior...
Avocatul analizeaza problema in functie de interesul dvs.
Notarul verifica doar ca actul sa fie legal si acordul de vointa al partilor contractante.
Aveti avocati din Brasov si aici pe forum.

avocat Claudiu Lascoschi
...eu as sugera un act de novatie incheiat intre vanzator promitentul cumparator prim si promitentul cumparator secund...in care pc initial sa cesioneze drepturile din antecontract la pretul inaintat de el vanzatorului iar acesta sa se oblige in continuare fata de cumparatorul secund...
Da, chiar imi pare mai una asta! Doar ca se va plati onorariu notarial de doua ori, dar e mult mai clara intentia partilor!
Orice decizie ati lua, e nevoie sa discutati toate partile fata in fata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare imobil ContSters87348 ContSters87348 buna ziua! va rog sa ma sfatuiti care e cea mai buna cale de urmat la achizitionarea unui apartament, situatia concreta fiind urmatoarea: doresc sa cumpar ... (vezi toată discuția)
Probleme cu promisiune de vanzare-cumparare, legea 112 Nelutus Nelutus Buna ziua, as avea o intrebare intrucat sunt intr-o situatie neplacuta: in luna aprilie anul acesta am facut o promisiune de vanzare-cumparare la notar ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare teren, pret achitat integral, tranzactie esuata iacobcristian iacobcristian Buna ziua am si eu o speta destul de rara cred.... Am cumparat un teren cu 30.000 Euro dar am facut doar un act de promisiune de vanzare cumparare cu plata ... (vezi toată discuția)