avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lift

Va intreb pt. a sti cum se calculeaza liftul la bloc? Se calculeaza pecota plata indiviza sau pe nr, de persoane, Va multumesc anticipat pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 14:45, 21 Ianuarie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe ambele.
Cheltuielile cu intretinerea (service, revizii, reparatii) se distribuie per cota parte indiviza, v. art 82 alin (2) L196/2018.
Cheltuielile cu functionarea (energia electrica) se distribuie per nr de persoane prezente, v. art 85 L196/2018; eventual se scutesc persoanele ce locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum și la etajul 1 din clădirile fără mezanin dar numai baza existentei unei hot AG in acest sens cu conditia sa aveti contor separat pe lift (sau pe restul si se face diferenta), v. art 74 alin(5) aceeasi lege
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2020
CipM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lift si cheltuieli comune buigaa buigaa Din ce am citi am inteles ca se plateste liftul si daca stau la parter,dar se plateste dupa nr. de persoane sau dupa suprafata apartamentului ? La fel si ... (vezi toată discuția)
Exceptarea de la plata a energiei electrice aferente ascensorului pentru persoanele de la parter este la latitudinea adunarii generale? bsterea bsterea Buna ziua. Locuiesc la parter de 3 ani. Am un copil mic de 4 ani. De cand ma stiu in blocul acesta platesc curentul pentru lift. Am intrebat de ce? Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Care este articolul din noua lege a asociațiilor de proprietari care spune că minorii de până la 3 ani nu mai pot fi scutiți de la plata cheltuielilor pe numărul de persoane? cattalinr cattalinr buna ziua, va rog sa-mi spuneti care este articolul din noua lege 196/2018 in care se specifica ca, copii de pana la 3 ani nu mai pot fi scutiti de la plata ... (vezi toată discuția)