Tatal meu a decedat acum ceva timp. În urma cu 2 ani am facut dezbaterea masei succesorale partială, doar pentru autoturism. Acum doresc sa fac si restul. Între timp, mama a decedat si ea. Am fost la un notar si am dorit sa fac dezbaterea restului de moștenire. Spre surpriza mea, am fost refuzată. Mi s-a recomandat sa revin la fostul notar. De ce? Pasamite are dosarul meu. Dar actele respective le detin si eu.. de ce nu pot sa merg la alt notar? Nu consider corectă argumentarea primită, suna a - eu nu ma bag peste altii, aduce a mică înțelegere tacită , colegială, între notari. Nu am gasit nicăieri în lege această stipulare, așa încât va rog sa ma lămuriti Dvs. cum este corect.
Multumesc
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu e nicio înțelegere tacită, ci o dispoziție legală.
Art.103 alin 3 din Legea 36/1995 " În cazul în care în circumscripția unei judecătorii sunt mai mulți notari publici, competența de îndeplinire a procedurii succesorale aparține primului notar public sesizat. Notarul public va verifica dacă procedura succesorală nu s-a deschis la un alt notar public din circumscripția aceleiași judecătorii, cercetând în acest scop registrul de evidență a succesiunilor, potrivit regulamentului."
Dvs ati dezbătut deja succesiunea la un anumit birou si acum doriti un supliment la certificatul de mostenitor inițial. Dosarul succesoral este înregistrat acolo, deci da, trebuie să vă întoarceți la același notar.
De asemenea, din moment ce l-ati ales in prima instanta, ati colaborat, cunoaste speta si va stie situația juridică, nu este tocmai ok din partea dvs să faceti turism notarial. Doar zic asa...
Succesiune
stanescu catalin
tatal meu a decedat anul trecut in municipiul Ploiesti,nu am mai avut o relatie apropiata datorita \"domnei\" cu care s-a recasatorit,doresc sa stiu daca a ... (vezi toată discuția)