va rog sa va spuneti punctul de vedere in urmatorul caz.
Sc are angajata o persoana cu contract individual de munca.
Aceeasi persoana are contract prestari servicii ca PFA., care emite facturi lunar.
Va rog sa-mi spuneti care este tratamentul din punct de vedere fiscal?
Multumesc anticipat.
ce incompatibilitate ar ptuea fi? respectiva persoana presteaza aceeasi munca pt ambele contracte dar se poate demonstra ca locul desfasurarii activitatii nu este la un sediu sau punct de lucru , ci la clienti, si ca lucreaza poate 16 ore pe zi.
O problema ar fi decontarea ch cu cazare sau transport, pt. ca in aceleasi zile lucreaza si pentru PFA. poate ar trebui suportate din aceste cheltuieli si pe PFA, nu numai unde este angajata.
Multumesc mult pt. rabdare si mai astept parerile dv.
cind am spus incompatibilitate ma refeream la faptul ca anumite profesii ( de exemplu contabilitatea ,cind persoana respectiva este expert contabil activ ) nu pot fi practicate in acelasi timp , si cu contract de munca si ca pfa :)
Daca o persoana e dispusa sa lucreze mai mult de 8 ore poate merge la alt angajator si poate incheia un alt contract individual de munca cu norma intreaga sau partiala. La acelasi angajator nu poate efectua ore suplimentare decat in cazuri exceptionale asa ca acestea sunt prestate pe PFA. Daca acea activitate nu este interzisa a fi efectuata de PFA (exista servicii pentru care este interzisa prestarea sub forma de PFA si se face exclusiv sub forma de munca salariata?) nu poate fi interzisa pe motivul ca acea PFA este si salariatul meu.