avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... executare silita
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

executare silita

Sunt presedinta unei Asoc de proprietari si in urma unui proces cu un subiect ilar ( patrunderea unui soricel in casa - distrugeri - solicitare daune de 1700 lei si 5503 lei cheltuieli pe cale separata, ambele propcese castigate de reclamant ) Asociatia in urma ececutarii silite a platit 1700 lei , (urmand sa plteasca si 5503 lei insa nu a venit motivarea) dar acum am constatat ca sunt 3 apartamente care nu au vrut sa plateasca suma ce a revenit in urma executarii silite.Ce pot face pentru recuperarea banilor de la acestia ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:46, 23 Ianuarie 2020
Notificare si, daca amiabil nu se poate, actiune in instanta.
Daca nu faceti asta, nu luati masuri impotriva lor, o sa va "treziti" ca nu o sa mai plateasca nici ceilalti....
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2020
Ionut.ion, utilizator
Suma se introduce la cheltuieli se percep penalizări iar dacă nu plătesc se ajungeți in Instanță și v-or fi executați și ei.
Apropo de caz , subiectul a cerut Asociației o deratizare inpotriva dăunătorilor ?
Nu , a facut o deratizare in apartamentul propriu si a cerut chitanta firmei respective, insa nefiind pe numele asociatiei chitanta, nu i s-a decontat actiunea. Si a fost o razbunare...mai este posibil apelul in procesul cheltuieli pe cale separata, , insa nu a venit inca motivarea( a aparut doar pe portal ) si plus de asta, nu stim daca in apel se mai diminueaza suma, sau platim si avocat si restul....si vai de noi !
Legiuitorul a dispus dispozitii concrete fara echivoc,,fara derogare pentru recuperare sume cu titlu de restanta neachitate in termenul stabilit
Asociatia de proprietari prin lista lunara de intretinere a impus tuturor proprietarilor sa achite cota parte
Daca proprietarii isi asuma responsabilitatea sa nu achite suma impusa in lista de intretinere,asociatia de proprietari prin reprezentant legal are dreptul sa demareze procedura de recuperare debite -inclusiv in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari vs. proprietar - cheltuieli de judecata tezeu15 tezeu15 Buna ziua, in urma unui proces cu asociatie de proprietari, intentat de catre aceasta, am fost obligati la plata cheltuielilor de judecta, si anume de 400 ... (vezi toată discuția)
Proces pe rol seceleanugina seceleanugina Buna ziua, Anul trecut am fost data in judecata de administratia de proprietari iar procesul este inca in derulare. Administratorul s-a schimbat intre timp ... (vezi toată discuția)
Plata unui avocat camy_gina camy_gina As dori sa primesc si eu un raspuns la dilema pe care o am. Problema a inceput anul trecut undeva in toamna, parintii mei ramanand in urma cu intretinerea.Cum ... (vezi toată discuția)