avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM art 55, litb
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM art 55, litb

Buna ziua, pe data de 20,01,2020 mi-am depus o cerere de incetare, art 55, lit.b, cu preaviz de 20 zile lucratoare. A fost inregistrata in registru intrari-iesiri. I-am inmanat angajatorului, care l-a pus pe birou si de atunci e acolo. Poate refuza? Daca refuza ce este de facut? Daca nu era de acord atunci cat timp avea la dispozitie sa ma anunte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:46, 23 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul incetarii c.i.m. cu acordul partilor nu se acorda preaviz .... prin urmare,cererea dvs este intocmita gresit.

Daca angajatorul dvs nu v-a dat niciun raspuns , a considerat cererea dvs ca fiind demisie (eronat) ... situatie in care nu are ce aproba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere incetare cim obelix1969 obelix1969 as dori sa plec de la locul de munca actual. In cerere formulez\\" sa-mi aprobati incetarea contractului de munca la zi,, demisia, lichidarea sau cum e ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul incetarii cim pein acordul partilor ramona1986 ramona1986 in cazul incetarii CIM prin acordul partilor se acorda preaviz in favoarea angajatorului? cine emite intr-o astfel de situatie preavizul? angajatul anunta in ... (vezi toată discuția)
Durata preaviz codrina.ama codrina.ama Un angajat solicita incetarea cim cu acordul partilor, la o anumita data (de exemplu in termen de 10 zile lucratoare). Angajatorul accepta, dar numai cu ... (vezi toată discuția)