avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident din vina mea
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident din vina mea

Buna seara
Am si eu o singura intrebare, in urma cu cateva luni am facut un accident neacordand prioritate intr-o intersectie, daune au fost doar ale masinilor, nu au existat internari la spital sau lovituri fatale, din nefericire autoturismul cumparat recent avea asigurare de la fostul proprietar care si-a retras banii asigurarii fara sa anunte, eu crezand ca inca mai am asigurare pe masina.
Dupa ce s-a intamplat accidentul am aflat de la politie ca polita RCA nu este valabila chiar daca pe hartie arata clar ca este in data, proprietarul masinii avariate de mine a apelat online la BAAR care o sa-i repare masina pe asigurarea lui sau nu stiu exact cum functioneaza, urmand apoi ca BAAR sa ma contacteze cat sa le platesc daune.
Acum proprietarul masinii vrea sa ma dea in judecata dupa ce a apelat si la BAAR pentru daune ale masinii si sa ma puna sa platesc.
Ce pot sa fac in privinta asta?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2020
Alin19916, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alin19916 , utilizator 21:03, 28 Ianuarie 2020
masina dvs nefiind asigurata, trebuie sa platiti daunele. BAAR actioneaza de regula atunci cand vinovatul nu e cunoscut, acum nefiind cazul.
dupa ce platiti, veti cere pagubitului o declaratie autentificata conform careia plata a fost facuta, ea acopera toate pagubele, iar el nu mai are nici o pretentie de nici un fel de la dvs. cu declaratia mergeti la BAAR ca sa inchida dosarul.
nu stiu daca exista schimb de date intre BAAR si politia rutiera, fiindca veti fi susceptibil de a fi sanctionat pentru conducerea unui vehicul fara RCA, etc.
cat despre fostul proprietar, ar fi fost politicos sa anunte.
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2020
adriandimitriu, utilizator
Mai sunt si alte pareri va rog?

Alin19916 a scris:

Buna seara
Am si eu o singura intrebare, in urma cu cateva luni am facut un accident neacordand prioritate intr-o intersectie, daune au fost doar ale masinilor, nu au existat internari la spital sau lovituri fatale, din nefericire autoturismul cumparat recent avea asigurare de la fostul proprietar care si-a retras banii asigurarii fara sa anunte, eu crezand ca inca mai am asigurare pe masina.
Dupa ce s-a intamplat accidentul am aflat de la politie ca polita RCA nu este valabila chiar daca pe hartie arata clar ca este in data, proprietarul masinii avariate de mine a apelat online la BAAR care o sa-i repare masina pe asigurarea lui sau nu stiu exact cum functioneaza, urmand apoi ca BAAR sa ma contacteze cat sa le platesc daune.
Acum proprietarul masinii vrea sa ma dea in judecata dupa ce a apelat si la BAAR pentru daune ale masinii si sa ma puna sa platesc.
Ce pot sa fac in privinta asta?

Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in garantie mihacireasa mihacireasa Am imprumutat masina cuiva care ulterior a provocat un accident in Ungaria cu pagube materiale. S-a constatat ca masina nu avea polita RCA , nici Carte Verde. ... (vezi toată discuția)
Buna dimineața am fost lovit și nu am rca valabil ce se poate ... Alex008. Alex008. Buna dimineața am fost lovit și nu am RCA valabil ce se poate face ? Menționez nu au trecut cele 24h. (vezi toată discuția)
Accident parcare, vinovatul parasind locul accidentului, cine suporta reparatiile zenmi zenmi Buna ziua! In situatia in care s a produs un accident una dintre masini lovind o masina in parcare,iar soferul vinovat pleaca de la locul accidentului lasand ... (vezi toată discuția)