avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Demisie funcționar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Demisie funcționar public

Sunt (încă) funcționar public. Am făcut cerere pentru încetarea relațiilor de serviciu prin acordul părților, iar rezoluția șefului a fost că nu e de acord. Am întocmit și înregistrat demisie. Am câteva întrebări:
- in ce termen șeful trebuie sa emită actul administrativ de încetare a raporturilor de serviciu? Trebuie sa mi să aducă la cunoștința?
- termenul de predare a lucrărilor poate depăși cele 30 zile de la înregistrarea demisiei?
- predarea lucrărilor trebuie sa se facă "la zi"? Daca sunt lucrări neterminate la sfârșitul celor 30 zile predau starea de fapt sau sunt obligat să mai vin să termin lucrările?
- cum pot dovedi că îmi doresc predarea funcției și a lucrărilor în situația în care în ziua 30 nu am actul administrativ de încetare a raporturilor de serviciu iar șeful amână lucrurile sub motivul că nu sunt "la zi cu lucrările"?
- agenția unde lucrez are lucrări la "foc continuu". In aceasta perioada sunt încă pe funcție și trebuie să răspund publicului și altor instituții și să întocmesc proiectele în lucru. In ritmul asta nu voi fi "la zi" niciodată. Care este semnificația producerii efectelor juridice la 30 de zile a demisiei?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:44, 27 Ianuarie 2020
Demisia produce efecte juridice la 30 de zile calendaristice de la înregistrare.

Actele administrative se comunică, prin grija compartimentului de resurse umane, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la emitere.
Vă mulțumesc pentru promptitudine.
.... 5 zile de la emitere....
poate fi 5 zile peste.... încă 2 luni?
Ce fac în ziua 31 de la înregistrarea demisiei daca nu termin lucrările și proiectele în curs?
Mulțumesc.
La încetarea raportului de serviciu funcționarul public are îndatorirea să predea lucrările și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu, cu respectarea termenelor și procedurilor stabilite în acest sens la nivelul instituției sau autorității publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare raport de serviciu prin acordul partilor DeaC DeaC Din mesajele citite pe acest forum, in caz de incetare raport de serviciu prin acordul partilor nu este necesar preavizul. Cu alte cuvinte, pot sa cer ... (vezi toată discuția)
Demisia din fuctia de inspector ( functionar public) Vasile Marian Vasile Marian Conform codului muncii cate zile de preaviz sunt prevazute?pentru ca seful meu mi-a scris pe cererea de demisie \"de acord cu preaviz 30 zile ... (vezi toată discuția)
Demisia functionarului suspenda perioada de preaviz? mefistos mefistos As dori sa stiu daca in cazul functionarilor publici demisia suspenda perioada de preaviz,tinand cont de legea 188? (vezi toată discuția)