avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declarare pierdere din vanzare actiuni / retroactiv ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declarare pierdere din vanzare actiuni / retroactiv (2017)

Buna ziua!
In 2017 am vandut niste actiuni vechi si a rezultat pierdere (conform fisei de portofoliu emisa de sociatatea de valori mobiliare). Pierderea respectiva nu am declarat-o in 2018.

Mai pot sa o declar acum in cadrul declaratiei unice astfel incat sa se compenseze cu alte eventuale venituri?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:27, 31 Ianuarie 2020
Da. Puteti sa faceti acea declarare dar doar prin depunere declaratie rectificativa la aceea pe care ati depus-o pentru acel an si cu copie dupa fisa contului, la ei la ghiseu.
Dar nu am depua declaratie pentru 2017. Cum pot sa depun rectificativa daca nu am depua-o pe cea principala?

george-neagu a scris:

Da. Puteti sa faceti acea declarare dar doar prin depunere declaratie rectificativa la aceea pe care ati depus-o pentru acel an si cu copie dupa fisa contului, la ei la ghiseu.

Mergeti la ei la ghiseul de la finante si o depuneti atunci pentru acel an pe cea pe care trebuia s-o depuneti la timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie privind veniturile/pierderea din vanzarea de actiuni floreacalin floreacalin Buna ziua, Am fise de portofoliu pe baza carora nu am depus declaratii din 2015 - prezent, cu privire la veniturile/pierderea din vanzarea de actiuni. As ... (vezi toată discuția)
Declarare venit/pierdere fond de investitii in d212 cv_560206 cv_560206 Sunt II la norma de venit si asa am declarat in D212 pt 2022; am si platit inca din martie anul trecut impozitul (fiind pensionar cu norma redusa nu a fost ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica venit din inchiriere janedoe1 janedoe1 Buna ziua, Am niste nelamuriri si sper sa ma ajutati. Sunt salariata , dar am si o proprietate pe care o inchiriez. In 2017, am platit pe baza de decizie de ... (vezi toată discuția)