Conform ordinului dat de ministerul muncii 1783/2019 actele in vederea pensionarii se vor accesa direct din Revisalin in conditiile in care muncesc in ture continue si sunt platita cu spor 25% pt orele de noapte care insumeaza lunar 56 ore de noapte sau 64 ore de noapte,trebuiesc trecut in Revisal ca spor permanent? Angajatorul pana in momentul de fata nu le-a trecut si spune ca ne v-a da adeverinta din care sa rezulte faptul ca am avut aceste ore de noapte .Intrebarea 1 Sporul de noapte nu trebuie trecut obligatoriu in Revisal ca si spor permanent pt ca execut lunar peste 30%din programul lunar,ore de noapte.??? Intrebarea 2Daca angajatorul refuza acest lucru,cum voi putea dovedi ca am lucrat ore de noapte daca conform ordinului dat de ministerul muncii din 1 ian2020 datele pt dosar de pensie se vor lua din Revisal unde nu este stipulat acest lucru si nu prin adeverinte?
Sporul de noapte nu trebuie trecut obligatoriu in Revisal , nu este un spor cu carcater permanent ... legea nu prevede obligativitatea acordarii acestuia.
Daca refuza eliberarea unei adeverinte , atunci sesizati ITM-ul.
Multumesc pt raspuns cu toate ca in conditiile care se lucreaza in 3 schimburi cu peste 30% din timpul efectiv de munca,ore de noapte art125 alin 2 lit.b deci ore de noapte cu repetitivitate eu stiu ca in acest, trebuie informat ITM-ul
Revisal
broscuta21
Buna dimineata.
Ma confrunt cu o situatie destul de dificila in ceea ce priveste noul Revisal. Am vazut ca acum te pun sa treci si ce sporuri iau oamenii. Eu ... (vezi toată discuția)