avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de noapte

Conform ordinului dat de ministerul muncii 1783/2019 actele in vederea pensionarii se vor accesa direct din Revisalin in conditiile in care muncesc in ture continue si sunt platita cu spor 25% pt orele de noapte care insumeaza lunar 56 ore de noapte sau 64 ore de noapte,trebuiesc trecut in Revisal ca spor permanent? Angajatorul pana in momentul de fata nu le-a trecut si spune ca ne v-a da adeverinta din care sa rezulte faptul ca am avut aceste ore de noapte .Intrebarea 1 Sporul de noapte nu trebuie trecut obligatoriu in Revisal ca si spor permanent pt ca execut lunar peste 30%din programul lunar,ore de noapte.??? Intrebarea 2Daca angajatorul refuza acest lucru,cum voi putea dovedi ca am lucrat ore de noapte daca conform ordinului dat de ministerul muncii din 1 ian2020 datele pt dosar de pensie se vor lua din Revisal unde nu este stipulat acest lucru si nu prin adeverinte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 27 Ianuarie 2020
Sporul de noapte nu trebuie trecut obligatoriu in Revisal , nu este un spor cu carcater permanent ... legea nu prevede obligativitatea acordarii acestuia.

Daca refuza eliberarea unei adeverinte , atunci sesizati ITM-ul.
Multumesc pt raspuns cu toate ca in conditiile care se lucreaza in 3 schimburi cu peste 30% din timpul efectiv de munca,ore de noapte art125 alin 2 lit.b deci ore de noapte cu repetitivitate eu stiu ca in acest, trebuie informat ITM-ul
Angajatorul care, in mod frecvent, utilizeaza munca de noapte este obligat sa informeze despre aceasta inspectoratul teritorial de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal broscuta21 broscuta21 Buna dimineata. Ma confrunt cu o situatie destul de dificila in ceea ce priveste noul Revisal. Am vazut ca acum te pun sa treci si ce sporuri iau oamenii. Eu ... (vezi toată discuția)
Revisal hg nr. 500/2011 - cuantum sporuri alexandra24 alexandra24 Buna ziua,as dori sa stiu daca este posibil sa trecem in revisal hg500 valoarea sporului pt ore suplimentare(75%) ?eu din cate stiu(nu intocmesc statele de ... (vezi toată discuția)
Revisal- spor de noapte ContSters20351 ContSters20351 Buna ziua , am si eu o intrebare. Lucrez intr-o institutie unde se lucreaza si noaptea. Orele de noapte difera luna de luna. Pentru aceste ore personalul ... (vezi toată discuția)