avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raport final cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raport final cercetare disciplinara

In data de 8 oct 2019, de ex, are loc o cercetare disciplinara. Se emite proces verbal de cercetare disciplinara (raport final) in care se spune de catre comisie ca nu s a putut efectua cercetarea deoarece salariatul filma cercetarea in sine.(nedovedit de altfel si pana la urma poate filma ca sa fie sigur ca nu este agasat in mod ciudat de comisie) neimportant insa. Pai daca nu s a putut efectua cercetarea dintr un motiv subiectiv, caci obiectiv nu poate fi numit, Angajatorul nu emite nici o decizie in termen de 30 zile,dar mai face un convocator peste 43 zile calendaristice si are loc alta cercetare cu alt convocator , exact pe aceleasi presupuse abateri. Apoi emite peste 25 zile calendaristice, de la data incheierii ultimului proces verbal, o decizie de sanctionare. Eu cred ca angajatorul a iesit din termenul de 30 zile,raportat la primul raport final. In cazul in care nu ma prezentam,nu era acelasi lucru? nu poti sa faci 10 rapoarte finale pt o singura cercetare. Adica tu angajator, iti dai seama ca nu ai facut la timp si ca sa te scoti, mai faci o cercetare si alt raport final? pai in cazul asta, 6 luni de zile, salariatul este jucat ca o minge. Permite Codul muncii asa ceva? Poate sa emita doua rapoarte finale? unde mai pui ca..comisia avea validitate doar o singura zi, iar raportul final a fost intocmit si semnat dupa vreo 2 saptamani, cand practic acea cpmisie numai era valida.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
romanul11, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 29 Ianuarie 2020
Stiu asta.Si atunci cand ceva nu este foarte clar...se interpreteaza.Iar Codul muncii cat si CCM prevede foarte clar ca in aceste situatii, legea sau textele, se interpreteaza in favoarea salariatului. ca oricum angajtorul se poate juca cu el, sa l sicaneze, hartuiasca etc, in timpul serviciului
Nici Codul Muncii si nici CCM nu prevad ceea ce sustineti dvs.
Cu interpretarea textelort de lege, in favoarea salariatului?
Da ... postati-ne acel text la care va referiti ... poate mi-a scapat mie din vedere ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

...30 de zile de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare... codulmuncii codulmuncii Dupa cum stiti interpretarea acestui art. 252 alin. (1) din codul muncii (pentru o practica unitara) se face dupa \'marele\' recurs in interesul legii care a ... (vezi toată discuția)
Termen aplicare sanctiune disciplinara la locul de munca roxynice roxynice Va rog sa ma lamuriti daca se poate, daca am savarsit o abatere disciplinara in data de 27 octombrie 2012 si in data de 18 ianuarie 2013 am fos informat ca ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara ContSters137621 ContSters137621 Buna seara, Pentru un salariat care absenteaza nemotivat de la serviciu mai mult de 3 zile se dispune cercetarea disciplinara, se emite invitatia la ... (vezi toată discuția)