avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... o caprioara....
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

o caprioara....

buna ziua..as avea si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva..in data de 5-12 a.c mergand pe un drum de tara in dreptul unei unitati militare militare mi-a sarit in fata o caprioara intru-cat afara era intuneric presupun ca a sarit in lumina farurilor.totul s-a intamplat efectiv in cateva secunde abia am avut timp sa realizez ce s-a intamplat.mentionez ca, caprioara nu a patit nimic dupa relativ 20 de secunde s-a ridicat si a fugit,iar masina a suferit diverse avarii tip far spart aripa infundata etc.mentionez si faptul ca nu aveam mai mult de 50 km/h iar si nu exista nici un indicator de animale in zona.cert este ca ducandu-ma la sectia de politie din comuna respectiva pe langa paguba m-am ales si cu amenda in valoare de 120 lei si cu 4 puncte de penalizare intr-cat,scrie in procesul verbal "din cauza neatentiei manifestate in conducere a acrosat cu partea dreapta fata o caprioara si a cauzat avarii autoturismului".sincera sa fiu mi se pare destul de stupid deoarece caprioara nu statea intepenita pe marginea drumului si astepta sa o acroseze cineva mi-a sarit pur si simplu in fata intr-o fractiune de secunda am si am apucat doar sa trag stanga de volan.procesul verbal mentioneaza ca fapta savarsita este prevazuta de art 148/8 si santionata de art 100/1/10.as vrea sa stiu daca amenda este justificata sau nu.multumesc frumos
Este dreptul dvs sa faceti contestatia, chiar daca ati semnat procesul verbal
Verificati daca in procesul verbal nu se regasesc cauze de nulitate....a se vedea art 16 -17 din OUG 2/2001 actualizata.
HG 1391/2006, R, art.148, alin 8 prevede ca: "Se interzice conducătorului de autovehicul sau de tramvai să aibă în timpul mersului preocupări de natură a-i distrage în mod periculos atenţia ori să folosească instalaţii de sonorizare la un nivel de zgomot care ar afecta deplasarea în siguranţă a lui şi a celorlalţi participanţi la trafic"....in aceste conditii eu zic ca se poate contesta cu succes procesul verbal, pentru ca sarcina probei incumba agentului constatator, iar eu ma intreb cum va demonstra politistul ca ati avut alte preocupari de natura a va distrage atentia???
Mare atentie, termenul de contestare este de 15 zile si trebuie sa solicitati si judecarea in lipsa daca nu vreti sa mergeti la judecatoria Focsani!
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2009
ContSters20980, utilizator
model cerere judecare in lipsa pe care sa-l atasezi plangerii; nu uita sa-l semnezi si datezi :)

JUDECATORIA FOCSANI

DOMNULE PRESEDINTE

EMMA 23
petent in plangerea adresata judecatoriei FOCSANI impotriva procesului verbal seria XX, numarul 123456, formulez prezenta

CERERE DE JUDECARE IN LIPSA

In baza prevederilor art. 242 alin.2 Cod Procedura Civila., va rog sa solutionati prezenta cauza si in lipsa, daca nu voi fi prezent la termenele de judecata.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala amy2008 amy2008 buna seara ,sotul meu a fost sanctionat cu amenda contraventionala in val de 3600lei si cu avertisment pt. savarsirea fartelor prevazute de art.101 din1 ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda circulatie florianhomeag florianhomeag Buna ziua, In data de 12.06.2012 in municipiul Timisoara am fost oprit de un echipaj de politie pentru ca nu am acordat prioritate pietonilor la o trecere ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala Frantzy16 Frantzy16 Buna ziua, am si eu o nelamurire cu privire la retinerea talonului si a placutelor de inamtriculare. Nelamurirea este urmatoarea: In fapt circulam pe un ... (vezi toată discuția)