avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... teapa la altex
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

teapa la altex

buna ziua! in urma cu doua zile am achizitionat un lcd de la altex si suportul aferent de perete. Necazul este ca am constatat la montarea lui in perete ca daca ma deplasez stinga dreapta sau jos citiva centrimetri si incerc sa ma uit la televizor nu se mai vede mare lucru adica are o imagine cumva ca si un negativ. La magazin vinzatorul mi l-a probat la nivelul ochiului si nu m-a avertizat ca daca il voi monta in perete trebuie neaparat sa stau in picioare ca sa vad ceva. Ce ma sfatuiti sa fac? sotul meu a fost azi la magazin si le-au spus problema dar a primit raspunsul ca are nu stiu ce unghi de vizualizare, dar nu scria nicaieri nimic de nici un unghi.#-o
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 12:57, 11 Decembrie 2009
Documentatia de specialitate trebuia sa va informeze cu privire la:
UNGHI DE VIZIBILITATE - din cauza modului in care lumina trece prin cristalele lichide din ecran, monitoarele LCD arata foarte bine atunci cind stati direct in fata lor. Luminozitatea scade si culorile se schimba daca va miscati citiva metri lateral sau priviti ecranul de sus. Masurat in grade, unghiul de vizibilitate al unui LCD inseamna cit de mult te poti misca la stinga, sau la dreapta, mai sus sau mai jos fata de centrul ecranului, inainte ca imaginea sa se deterioreze mai tare. Cele mai multe modele au unghiul de vizibilitate de peste 160-165 de grade, lucru care permite o vizualizare in conditii bune din aproape orice pozitie.

manolescuflorin a scris:

Documentatia de specialitate trebuia sa va informeze cu privire la:
UNGHI DE VIZIBILITATE - din cauza modului in care lumina trece prin cristalele lichide din ecran, monitoarele LCD arata foarte bine atunci cind stati direct in fata lor. Luminozitatea scade si culorile se schimba daca va miscati citiva metri lateral sau priviti ecranul de sus. Masurat in grade, unghiul de vizibilitate al unui LCD inseamna cit de mult te poti misca la stinga, sau la dreapta, mai sus sau mai jos fata de centrul ecranului, inainte ca imaginea sa se deterioreze mai tare. Cele mai multe modele au unghiul de vizibilitate de peste 160-165 de grade, lucru care permite o vizualizare in conditii bune din aproape orice pozitie.

ok si totusi televizorul meu nu se vede bine decit daca stam in acelas loc toti trei adica exact in fata lui. ce pot face in situatia asta?
Conform legii lipsa de conformitate trebuie sa fie rezolvata de vanzator.In caz contrar,va adresati protectiei consumatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez cu un televizor aflat in garantie? marichescu marichescu Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez cu un televizor care in garantie i s-a spart display-ul la montarea pe perete prin tinerea cu mana de ecranul acestuia. ... (vezi toată discuția)
Drepturile cumparatorului in caz de produs neconform Cld_gabriela Cld_gabriela Am cumparat un televizor LCD la 3999 din Carrefour ,l-au probat pe bancul de proba si parea a fi in regula.L-au luat tot ei de pe bancul de proba si l-au pus ... (vezi toată discuția)
Tv oled lg c8 - ecran spart Roxana OLED Roxana OLED Buna, am achiziționat un TV oled C8 destul de scump, in prima zi am testat tv-ul pe pardoseala pentru a vedea dacă are probleme, in a doua seara am pregătit ... (vezi toată discuția)