avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua , am urmatoarea situatie , mama a decedat si dupa ea trebuie sa facem succesiunea pentru 10 ha de teren agricol pe care aceasta le-a mostenit prin testament de la bunica ei in timpul casatoriei cu tatal meu . Avand in vedere ca suntem 3 copii , 2 din casatoria cu tatal meu si 1 dintr-o casatorie anterioara a mamei si tata traieste , as dori sa stiu daca se poate cat ne revine fiecaruia . multumesc
Cel mai recent răspuns: iuliana74 , utilizator 14:02, 29 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tata 1/4 si cei trei copii, 3/4
va multumesc pentru raspuns
A fost dezbatuta succesiunea dupa bunica?
Testamentul nu este act de proprietate.
da , are cert de mostenitor mama

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune după tata Mulți Miky Mulți Miky Sunt singurul copil al decedatului.daca mama mai are doi copii dintr-o căsătorie anterioară .cât revine fiecaruia daca facem succesiunea ? (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire/iesire din indiviziune ContSters50658 ContSters50658 Buna ziua! De mare ajutor mi-ar fi un raspuns la subiectul propus de mine! Suntem(sau am fost pentru ca intre timp unii au decedat) 11 copii sa ziem ... (vezi toată discuția)