avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire obligatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire obligatie

Buna ziua. Legal exista varianta sa fiu obligata sa o despagubesc pe sora mea in ideea de a locui cu ea? Casa are doar 3 camere.in prima sta mama, in a doua eu,sotul si copilul si o bucatarie. Ea e casatorita de 28 ani si plecata din casa parinteasca. Ii dau partea ei in bani. Sau daca ea cere o camera, eu sunt obligata sa ii dau?doar eu cu mama am locuit de 22 ani de cand a murit tata, am intretinut tot. Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cristiana255 , utilizator 10:25, 30 Ianuarie 2020
Buna ziua,
In cazul partajului succesoral, puteti cere pe considerentele expuse de dvs. lasarea in proprietate a intregii case cu obligatia de a-i plati surorii onsulta reprezentand contravaloarea dreptului acesteia dobandit prin mostenire. Daca imobilul este comod partajabil, ceea ce in cazul unei case compacte este greu de crezut, poate fi impartit si corespunzator dreptului fiecaruia dintre mostenitori. Se va face o expertiza in acest sens dar importante sunt si celelalte probe cu privire la solicitarea de atribuire a intregului bun catre dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inainte de a face ceva trebuie discutat cu avocatul in mod confidențial.
Veti discuta si despre despăgubire in ce conditii se va putea proceda si ce variante exista.
Se poate si sa nu ii achitați bani in functie de situatia concreta.
Va multumesc dle avocat. Moral judecand, nu ar avea dreptul sa ii dau nici un leu pt ca nu a contribuit cu nimic de-a lungul vietii macar cand mama era imobilizata la pat si ma straduiam cu studiilestudii, ingrijirea ei si a casei.astept finalizarea succesiunii pe terenul de la bunici ca sa pot incepe actiunea pt casa. Insa se instaleaza o presiune extraordinar de mare, tot procesul fiind de lunga durata. As vrea sa mai continui cu imbunatatiri, insa cand va veni momentul evaluarii, va crede ca am ramas in casa refacuta.initial a fost o darapanatura pe care daca nu o intretineam, cadea pe mama pana acum. O zi buna.va multumesc pt raspuns
mirasilviu007@gmail.com

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Inainte de a face ceva trebuie discutat cu avocatul in mod confidențial.
Veti discuta si despre despăgubire in ce conditii se va putea proceda si ce variante exista.
Se poate si sa nu ii achitați bani in functie de situatia concreta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte proprietate mama - copil mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Am urmatoarea situatie: mama impreuna cu sora mostenesc casa parintilor lor. Mama vrea sa-mi cedeze partea ei iar pe matusa mea urmeaza sa o ... (vezi toată discuția)
Se poate cere atribuire prin compensare ? ContSters341448 ContSters341448 Am un partaj judiciar - iesire din indiviziune - la care am conexat un dosar - pretentii lipsa de folosinta - . Am acolo 2/3 din casa si teren . Pot cere ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepartajata crindrix crindrix Buna seara! va rog sa mi spuneti daca sunt mostenitoarea jumatate eu , jumatate cumnata mea care locuieste in acea casa si curte cu fii ei-eu locuind in chirie ... (vezi toată discuția)