Pe scurt : tata o inseala pe mama .
A neglijat total familia , sotia plus o fiica minora. Eu am ales sa plec si sa nu ma mai intorc dupa ce asa zisul tata m.a inselat cu peste 2000 euro.
Am reusit sa obtin numeroase mesaje scrise intre el si vecina amanta , insa ce valoare au aceste mesaje in instanta de judecata? Pot eu ca fiu major sa il condamn pe el pentru infidelitate sau doar mama mea? Mamei ii este frica de el , dupa ce aa dus o viata de calvar si nu cred ca are curajul sa faca vreun pas in al da in judecata sau a inainta procesul de divort.
Culpa exclusiva, in pronuntarea divortului, nu va avea niciun efect in ceea ce priveste partajarea , sunt institutii juridice diferite, cu efecte diferite.
Divorțul poate avea loc, iar apoi se va face partajul. Cota prezumată la dobândirea bunurilor comune este de 50% pentru fiecare. Dacă i se va atribui mamei apartamentul, aceasta va fi obligată la plata unei sulte, adică valoarea în bani a părții tatălui, respectiv 1/2 din valoarea apartamentului.
Cred ca mama dv. ar trebui sa faca ceva, nu dv. Mai mult, este chiar contraindicat sa va implicati in divortul lor.
Aratati-i mamei suport, ca sunteti langa ea, ca o sustineti mereu, ca are cu cine discuta, o puteti ajuta sa faca planuri (daca sa vanda, cat ar fi partea ei, ce ar putea lua sa locuiasca din banii aia etc.), incurajati-o sa ajunga la minim un avocat care se ocupa cu dreptul familiei, inclusiv victime ale abuzului domestic si apoi vedeti daca poate sta pe picioarele ei. E nevoie sa ia ea decizia, nu sa va interesati dv. pentru ea. Asa, poate reveni oricand la situatia anterioara.
Din punctul meu de vedere acele mesaje nu au nici o relevanta daca partile doresc desfacerea casatoriei . Partile pot incheia intelegeri cu privire la desfacerea casatoriei si fara motiv daca asta este scopul. Mama se poate adresa unui mediator. Chiar daca relatiile sunt tensionate sunteti membri ai aceleiasi familii. In viitor vor aparea evenimente la care toti veti participa si a incercarea de a distruge imaginea unuia nu aduce nici un fel de beneficiu pentru ceilalti membri ai familiei. Adresati-va unui mediator, procedura fiind confidentilala, nu publica ca in instanta. A spala rufele in public nu avantajeaza pe nimeni, ba din contra. Avocatii uita de cele mai multe ori asta. Impartirea de bunuri daca e cazul se poate face tot la mediere cu costuri mult mai mici decat in instanta si dureaza 0 ora , nu ani ca la instanta. Informarea e gratuita la mediator. Succes.
Divort
tatiana campeanu
as dori sa-mi rasp la urmatoare ploblema,tata vrea sa divorteze de mama din motiv ca bea si el nu mai suporta calvaru asta,insa ea zice ca fara semnatura ei el ... (vezi toată discuția)