avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare teren pe statul roman
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare teren pe statul roman

Buna ziua, am cumparat o casa cu curte dar o parte din terenul din curte este pe statul român, am dorit sa intru in posesia lui sa il intabul deoarece am aplicat la start up nation si am castigat un proiect pt atelier auto. Fostii proprietari au platit anii de zile impozit pe acel teren , însa acum se pare ca nimeni nu este dispus sa ma ajute sa intru in legalitate, avand nevoie de aut de constr. La primarie.mi-au zis ca este imposibil sa pot cumpara/ concesiona sau intabula avel teren.Mentionez ca pe teren era un grajd vechi care s-a daramat. Am inteles ca avum tetenurile care sunt pe statul roman sunt ale Min Finantelor. Daca cunoasteti procedura prin care as putra intra un posesia lui , va rog sa ma ajutati. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 22:08, 31 Ianuarie 2020
Pasul 1: Se solicita trecerea terenului de pe statul roman pe municipiu/oras/comuna/etc.
Pasul 2: Se atribuie numar cadastral terenului daca nu are.

Pasul 2 cu Pasul 1 se pot face impreauna intr-o documentatie.

Pasul 3: Consiliul Local hotareste pretul cu care se vinde si aproba vinzarea terenului, si il cumparati.

Cam astia sunt pasii de urmat IN MARE. Va trebui sa sa tineti legatura cu directia urbanism, juridic, primar de la primarie si eventual va trebui sa achitati dumneavoastra intocmirea documentatiei care il va face un topograf autorizat (daca primaria nu are contract cu cineva).
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2020
Vladislav20, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am gard comun cu terenul lăsat în paragina ma invadează crengile ... Voronca Voronca Am gard comun cu terenul lăsat în paragina ma invadează crengile și buruieni nu are mostenitori as dori sa îl iau în impozit de la primărie ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Pe unde sa intru in curte? sebastianradu2009 sebastianradu2009 stapanesc un imobil cu act vanzare dar terenul a trecut la stat in 1977 cand am cumparat de la parinti mei( fiind obligati de primarie ) dupa 1991 desi am ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre suprafata scrisa in cartea funciara si suprafata reala balisdanconstantin balisdanconstantin Buna seara! doresc sa cumpar de la parintii mei o bucata de pamant .Am chiemat un topograf pentru a masura si a face demersurile de dezmembrare a ... (vezi toată discuția)