avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Subcontract de prestari de servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Subcontract de prestari de servicii

Firma mea are calitatea de Prestator intr-un contract de pres. servicii si as vrea sa stiu daca putem subcontracta anumite servicii din acest contract?! Avem nevoie si de acordul Beneficiarului?
... si cea mai importanta intrebare: unde este reglementata in legislatia noastra subcontractarea? .... dar prestarea de servicii?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 22:23, 8 Decembrie 2009
Daca in contractul de prestari servicii nu s-a prevazut dreptul dvs. de a sucontracta si daca vreti sa faceti acest lucru, trebuie sa modificati contractul si sa prevedeti aceasta posibilitate.
Contractul fiind vointa partilor este lege pentru ele dar daca ele convin modificarea, aceea este tot o expresie de vointa.
Daca prestarile de servicii sunt in domeniul constructiilor, de regula se prevede in contract ca antrepenorul poate subcontracta in totalitate sau in parte lucrarile de constructii
Uitati-va la contracte in codul civil si la contracte speciale
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
prodigy a scris:
Firma mea are calitatea de Prestator intr-un contract de pres. servicii si as vrea sa stiu daca putem subcontracta anumite servicii din acest contract?! Avem nevoie si de acordul Beneficiarului?
... si cea mai importanta intrebare: unde este reglementata in legislatia noastra subcontractarea? .... dar prestarea de servicii?

Buna ziua,
Daca in Contractul de prestari servicii dintre Prestator si Beneficiar nu este specificat in mod explicit faptul ca este interzisa subcontractarea unor servicii, puteti subcontracta (in baza principiului ca tot ce nu este explicit interzis, este de fapt permis si deasemenea, ca un contract semnat este legea partilor ).
Sediul materiei pentru reglementarea legala a contractelor civile si/sau comerciale o gasiti in Codul Civil si in Codul comercial.
Cu stima
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2009
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti in contract mai mult de (2) doua trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Exista posibilitatea incheierii unui contract intre mai mult de doua parti contractante? De exemplu, contract de prestari servicii intre ... (vezi toată discuția)
Contractul civil de prestari servicii e legal? garipodelu garipodelu In cazul unui SRL CARE ARE CA ACTIVITATE O AGENTIE DE BABY SITTING, MENAJ, INGRIJIRE VARSTNICI, CAT ESTE DE CORECTA FOLOSIREA UNUI CONTRACT CIVIL DE PRESTARI ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii PUFACONT PUFACONT daca un om este incadrat cu contract de prestari servicii are dreptul la concediul de odihna? Va multumesc (vezi toată discuția)